Stoppet af politiet

Stoppet af politiet

Politiet siger, at de går ind for DYREvelfærd og hestefolket føler sig forfulgt og ikke hørt. Et hedt emne som kan få mange hestefolk til at blive spydige og sarkastiske, når de fortæller deres oplevelser med mødet med ordensmagten. Tyvekoster, vold, terror, trafikulykker, fartoverskridelser, narko og alkohol, mobning og internet. Røveri og overfald… Med venner ved politiet ved jeg, at de har nok at se til og ikke nok mandskab. Hvad gør vi? Vi bruger lige 2 dages politiarbejde 2-3 politimænd og stopper lastbiler på vej til stævnet ved Andreas Helstrand, Equitour

https://www.ridehesten.com/nyheder/politirazzia-ved-equitour-aalborg/59990

Jeg blev som forventet stoppet af politiet ved Equitour sidste uge, og er blevet stoppet alle gange både med lille og stor lastbil de sidste 5 år på vej til Herning og CSI stævner i Danmark. Dvs. Henrik (politimanden i videoen) og jeg er på fornavn, da vi efterhånden kender hinanden, og han kender min lastbil, som jeg nu har haft i 3 år. Henrik vil gerne have en debat med hestefolket, da han ikke ville have at vi skal føle en hetz mod hestefolket.

Synes hestefolket, at politiet prioriterer dyrevelfærd? Det er jo som regel de samme ryttere, som deltager til stævnerne i Danmark. Er det nødvendigt at bruge 20-30 minutter på at gennemse min lastbil, som han har set flere gange årligt, hvis jeg både bliver stoppet i Herning og ved Equitour. Jo selvfølgelig er det nødvendigt, hvis der var noget at komme efter. Men har de set lastbilen en gang i år…

Burde politiet bruge deres ressourcer andre steder i politiet end på at stoppe lastbiler med heste i på vej til Danmarks dyreste stævne i de dyreste lastbiler og med de dyreste heste i. Hermed ment at så må lastbilens forhold være dårlige og hestene have det mega skidt. Vi bruger ikke alle vores penge på et dyrt stævne, dyre materialer og dyre gode heste (som er uerstattelige) for at mishandle dem ved at transportere dem skidt.

https://www.ridehesten.com/nyheder/kan-du-transportreglerne/16228

https://www.ridehesten.com/nyheder/politikontrol-ved-vilhelmsborg/14698

https://www.ridehesten.com/nyheder/roskilde-dyrskue-kritiserer-politikontrol/2995

Hvad synes du?

Det er vigtigt at tjekke om

  1. dine autorisationer er udløbet eller betalt
  2.  du har lavet transportdokument?
  3. kørekort, førerbevis, virksomhedskort, hestepas, dokumenter som ejerbevis af hestene
  4. du har styr på dine køre/hviletider?
  5. du er økonomisk virksomhed eller privat. Har du kompetencebevis
  6.  dyrevelfærd er overholdt? Hestene står godt nok, at lastbilen er stor nok til at transportere dem eller om alt DIT grej fylder så meget, at hestene står så skidt, at det er dyrplageri
  7. der er spåner i lastbilen

Og er disse punkter ikke overholdt, så skal der udskrives bøder fra 1000 til 18000 kr. eller mere…

Der, hvor det bliver tricky er, når der skal diskuteres regler. Er der nok spåner I lastbilen? Står hestene med for lidt plads? Overvægt? Politiet har selvfølgelig en skala de regner de “rigtige” tal ud fra.

Eller når du får spørgsmål som:

Du skal have kompetencebevis for at håndtere hestene ind i samt ud af lastbilen

Må jeg have Signe fra rideskolen siddende ved siden af i lastbilen? Ja det må jeg godt, hvis hun ikke håndterer hestene i lastbilen og ud af lastbilen. Fordi håndterer hun hestene ud af lastbilen, så skal hun have kompetencebevis fordi hun sidder sammen med mig. Har hun ikke det, udskriver politiet en bøde. Hun må derimod gerne tage imod dem, når de er kommet ned ad lastbilen, håndteret af en med kompetencebevis.

Skal jeg have Eu-bevis? Nej det skal jeg ikke, når mit hovederhverv er at ride til stævnet og ikke at transportere godset til salg/aflevering.

Har du udfyldt dit transportdokument med adresse fra og til, afgang og ankomst tid og dato? Hvis du ikke har udfyldt med udfyldig adresse, kan du så bruge gpsen, som viser tydeligt, hvor du skal hen. Nej – der skal laves et separat transportdokument.

Er du økonomisk virksomhed skal du have en del dokumenter og autorisationer for at overholde reglerne

Ordensmagten skal markere hvem der bestemmer eller skal de? Er de her for hestevelfærd? Er rytterne her for hestevelfærd? Er det hetz at give en bøde på 7000, når du har betalt din autorisation men ikke har printet det nye dokument ud og kun det gamle er i lastbilen. På politiets computer ses tydeligt betaling gået ind til tiden. Loven skal overholdes til punkt og prikke.

Reglerne omkring transport af heste diskuteres hedt blandt hestefolk og politi

Jeg synes, at politiet har behandlet mig yderst pænt de fleste gange, men alligevel følt jeg mig et år trådt på, da politiet mente, at min 172 cm hoppe Amaflair ikke havde plads nok i min spritnye lastbil. Jeg troede først, at jeg hørt forkert, og derefter at det var en hetz mod mig bare for at finde et eller andet negativt, nu når papirerne var i orden, men det var alvor. Jeg fortalt kvinden, at hesten er meget social og den ved siden af faktisk er 174 cm men ser ud til at have mere plads, fordi Amaflair gerne vil helt op i hovedet på den anden hest. Kan den gå nok bagud, spørger betjenten igen. Hvor er vi henne, når vi skal til at diskutere loven på den måde?

Ved alle alt om heste når de rider. Jeg  har selv været uvidende og ved stadig ikke nok om heste. Men jeg har erfaret og ved i dag, at ikke alle heste skal have rigeligt plads i bilen, da de godt kan lide at mærke skillevæggen (tryghed). Jeg kan se i kameraet, at de holder balancen ved at læne sig op ad skillevæggen. Har du gjort denne så bred som politiet mener, at den skal være, så kan de miste balancen. De som står helt stille af sig selv, er det jo fint men heller ikke de heste behøver så meget plads, som politiet forlanger. Det er jo ikke en boks eller fold, som hestene transporteres i. OG HUSK ingen transporterer deres heste til et stævne som Equitour for at skade dem i transporten, give dem hold i nakken, som en betjent sagde eller andre skader… for at få plads til mere udstyr og hø…

Og spørgsmålet om du er økonomisk eller ikke økonomisk virksomhed. Om lastbilen er købt privat eller i virksomheden? Det diskuteres også stadig hedt, når politiet møder hestefolk.

Og vores udenlandske deltagere er ret forvirret over at politiet står der og stiller alle disse spørgsmål om deres lastbil og heste, da deres regler er helt anderledes angåede dyretransport og slet ikke vant til at få bøder for at have hestepasser med som ikke har en uddannelse til at håndtere dyr i lastbilen eller spørgsmål om deres lastbil nu er dyrevelfærd. De holder sig langsomt væk fra vores stævner for at undgå besværet at skulle forstå, hvad de spørger om. Det kunne selvfølgelig være sejt, hvis politiet fandt NARKO i lastbilerne eller biler som var i så dårlig stand, at hestens ben kunne træde igennem. Men hvor tit sker det i deres kontrol til Herning Hingstekåring eller Equitour?

Vi hestefolk føler os sammenlignet med transport af slagterdyr. Om det er familiefar der kører Lille lise til klubstævne eller mig som skal til dyrlæge med en hest eller til Equitour.

https://www.ridehesten.com/nyheder/dyretransportchauffor-far-faengselsdom/4238

Min lastbilkørerlærer sagde, at Hestefolket er glemt, da de indført loven for slagterdyr. Vi er kommet i klemme mellem lastbilchauffører og slagterdyr. Vi er ingen af delene. Vi er ryttere som kører vores egne heste til ridestævne for at dyrke vores sport.

Nej jeg må ikke køre andres heste, medmindre jeg har dem i ridning. Må jeg så køre Signes hest uden at tage penge for det til diesel, fordi jeg er flink. Jeg er faktisk i tvivl, hvad svaret er her, men jeg vælger IKKE at køre nogens heste. Men hvorfor hvis jeg har 5 pladser og 2 heste med, så vil det da være klart bedre at tage Signes hest med? Også godt for miljøet så er kun en bil ude at køre i stedet for 2?

Jeg startede med en saab og trailer, så nissan, så lille 2hestes og nu en lastbil til 5 heste

Har du hængerkort til din lastbil eller kan du nøjes med trailerkørekort. Du skal som regel have hængerkort, hvis du har trailer bag din lastbil. Dette spørgsmål har dog også været til diskussion ved politiet og min kørelærer, som endnu engang ikke er enige. Det er helt sikkert afgørende, hvad du fylder i traileren (vægt). Derfor kører jeg ikke med campingvogn for folk eller trailer til mit grej bagpå, ind til jeg måske en dag tager hængerkort. Så skal vi ikke diskutere det emne.

Kørelærerne og politiet er enige om få ting. Jeg fik en fornemmelse af (under kørertimerne), at de tror, at alle vil hinanden det skidt. I sidste ende vil vi jo alle hinanden det godt. Fordi hvorfor ikke få det til at glide og tage en dialog om det her emne.

I sidste ende kan kun forbundene vække politikkerne for at ændre reglerne og tilgodese en stor flok hobbyryttere og sportsfolk som dyrker sporten: RIDNING.

Så hvad gør vi? Vi går i dialog. Forbund som DRF og Seges kan med gode argumenter få sat gang i politikkerne og politikkerne kan ændre loven

FX hvad med et kørekort for hestefolk. Så vi ikke er under de samme vilkår som lastbilchauffører, som lever af at køre lastbil 37 timer i ugen. Vi lever af at ride på hestene og transporten til stævnerne er vigtige. Ligesom det er vigtigt at transportere fodboldholdet til modstanderne for at kunne spille kampen.

 

Hvad synes du?