Fokus er vigtigt

Fokus er vigtigt

Fokus vigtigt for at opnå nærvær. Nærvær med den/dem du elsker, dine venner og familie, din mand og børn. Nærvær er også vigtigt på job og i sport; for at udføre dine arbejdsopgaver eller for at udvikle dig. Fokus kræver at Være i nuet. Det kræver du kan sortere støj udefra fra. Støj i dit hoved – vasketøjet,børneafhentning, forældremøde, rengøring, havearbejde, vaske vinduer, vinterdæk på, økonomiske problemer, sorger eller værre; sygdom eller døden. Jeg vil her tale om fokus med henblik på det arbejde, som jeg udfører, den virksomhed jeg driver. 30 heste, en mindre rideskole med 130 medlemmer og en masse mennesker omkring mig, som skal organiseres og som skal føle nærvær.

Veninder er guld. De vil dig det bedste og dem kan du lukke alt ud til og historierne bliver der.

Mor, far, manden i dit liv er tryghed og nærvær. Husk at nyd nuet

Hvordan lærer DU at være fokuseret =Vær´ forberedt. Kan man være 100 % forberedt på nuet? Det tror jeg næppe. Men man kan være forberedt. Derefter kan man lære sig selv at holde fokus, også selvom der opstår uventede forhindringer.

Forskelligheder mødes for at give livet gryderi. Min svigerfamilie gennem 30 år i med- og modvind

Du kender vel det, at du er klar til stævne; alt pudset og pakket, hesten vasket og dagen i morgen ser ud til at blive perfekt. Lige ind til at Møffe forsinker dig ved at være brudt ud af sin boks eller min gamle hund er gået på en længere dement-tur og skal findes først. Der skal svares på bondens smser om udbrudt heste så han holdes glad.

Eller det år hvor døren i laden ikke var lukket og en hest var brudt ud, fordi en havde glemt at lukke bokslågen. Jeg var i hvide ridebukser, kun 40 minutter fra Odense Congress Center, hvor jeg skulle deltage på to heste til stævnet. Glemt alt om hvide ridebukser og stævne. Lyt til historien her

Fokus er at være forberedt men også at holde fokus på det, som er vigtigst/nødvendigt i nuet. Det var nødvendigt at fange den hest før min ridning.

Jeg er presset og har været mega presset mange gange og det har lært mig at løse opgaver.

Her kommer jeg også hjem fra et jbk-stævne hvor hallen var oversvømmet. Dyr og omfattende rep.

For at kunne drive virksomhed som Georgia Horses, ride på 140/145 NIVEAU, UDDANNE unge heste og være der for mange mennesker, så skal du kunne multi-taske og skifte fokus hurtigt. Når trensen er glemt, udstyret sidder forkert, når du går på banen, så skal du enten handle hurtigt eller kunne sige PYT – nu rider jeg – fokus på bommen.

Mange mennesker omkring DIG kræver, at du kan være nærværende i nuet og stadig holde fokus på job og forhindringer. Husk at nyde det du laver. Enjoy the moment         

Mit arbejde er HESTE og Mennesker, fordi jeg elsker det. Men jeg elsker også alenetiden og ro

Det står ned i stænger, bilen punkterer eller du farer vild midt i Belgien og holder midt om natten et umuligt sted. Så skal du være FOKUSERET på at løse tingene. Vil du fremad/udvikle dig, så skal du være fokuseret i nuet for at komme til målet. Dvs. Træk vejret dybt, tænk, hvordan du fikser en anden trense og fokus på ridningen og ikke på en forkert trense. OG ALDRIG brug forhindringerne på din vej som undskyldning for din præstation. I livet kan du altid blive bedre. I livet vil der altid komme forhindringer. Fordi hvis du ikke lærer at kæmpe, nyder du heller ikke succeshistorierne nær så meget.

Hvis vi ikke ved hvad der er dårligt, ved vi heller ikke, hvad der er godt

Når jeg skal tilride en hest, skal jeg være på. Når jeg skal undervise, skal jeg være tilstede i nuet for ekvipagen. Jeg bruger følgende redskaber, når jeg skal være i nuet:

  1. Træk vejret dybt ned i maven, kig på hesten og lev dig ind i opgaven på ryggen af den. Lidt som når jeg sidder her og skriver, så er jeg fulgt fokuseret på skriveriet
  2. Lav små notitser hvad du mangler at lave i din virksomhed, så er det som om opgaverne er væk og ikke en byrde på skuldren, men du kan altid huske dem, fordi du har skrevet dem ned. Og et rus når du kan strege; Terrasse muget! Ikke stress over at der er mange punkter men vær glad for hver punkt du kan strege.
  3. Fokus på din NICHE. I vores nuværende verden med frit tilgængelig info og viden så er vi alle endt som Sokrates, der konkluderede, at det eneste, han vidste, var, at han ikke vidste noget. I dag behøver vi slet ikke en sokratisk ydmyghed for at indse vores egne begrænsninger i forhold til viden. Vi lider af vidensoverload. Så vigtigt for at få fokus på nuet at acceptere at DU kan ikke alt. Du kan ikke vide alt. Fokus på de få ting der gør dig glad i livet og gøre dem.
  4. Fokus på det dine kunder vil se. En pæn stald, trænet heste, at du er tilstede – er nærværende og positiv når kunderne kommer. De gider ikke høre om dine sygdomme, økonomiske problemer eller sager du måtte have. De er her for deres HEST og det arbejde DU har gennemført med deres hest.
  5. Del dine problemer og sager med helt nære venner eller familie, som du stoler på. Fordi du har brug for at dele problemer med dem, som du har kær, så frustrationer kan komme ud. Men tal positivt om folk til ”fremmed” og BE good. At være et dårligt, negativt menneske der gir sygdomme, vejret, problemer og andre skylden for DINE handlinger, gør dig blot mere negativ. GØR noget. Tag ansvar for dine egne handlinger. KÆMP. FOKUS på løsning
  6. Omring dig med positive mennesker. Negative mennesker dræner dig for energi, og du kan let miste dit positive FOKUS. Du bliver som dem du omgås.
  7. Spis sundt og varieret – det usunde efter det sunde. Det gir energi og nemmere ved at fokusere, tro mig. Drik en masse saft og vand – det holder sygdomme væk. Væk med hvidt brød, spis rugbrød. Musli og grønt. Pasta, kartofler, ris hvis du dyrker meget sport. Kød er godt men for meget kød er synd for dyrene…

OG nyd det du laver. Nyd livet, nuet og sig det er okay, at ikke alt behøver at være perfekt

Tag chancer. Åbn dit hjerte så vil du møde de skønneste mennesker ligesom jeg

Tak fordi I læser med og kom endelig med input på mine indlæg. Gennem dialog udvikler du dig

God søndag