Er du aldrig bange?

Er du aldrig bange?

26. september 2019 2 Af georgiatimmermann

Jo, det er jeg. Jeg lever af at tilride og uddanne heste. Mit job er farligt og uforudsigeligt. Hestene har aldrig haft rytter på ryggen, nogen knap været i kontakt med mennesker. Jeg skal så gøre dem ryttervant i alle gangarter, nogle skal også indspringes. Trods sikkerhedsudstyr og fokus på opgaverne, så er mit job som nogen kalder det at være”selvmordskandidat”. En ret angstprovokerende titel til mit job, hvis titel jeg stødte på denne sommer ved en gruppe unge, seje mennesker som skulle afløse min tidligere groom og hjælpe mig med at holde longen.

Jeg har mødt min angst. Det ikke at kunne gå i flere dage, fordi din iskias nerve sad fast, skabt angst. Men da jeg kunne gå igen, blev jeg kun stærkere. Sammen med taknemlighed valgt jeg fighteren i mig

Jeg ser ikke mit job som selvmordskandidat, men jeg har ofte og så sent som sidste weekend mødt kommentarer fra mine kollegaer; Hvorfor gider du det job? Det er jo dumt af dig. Du kan komme til skade. Livet er for kort… Og ja det er et vildt job og måske også dumt af mig. Selvom det giver angstsved til tider, kilder i maven, som ofte minder mig om, da jeg skulle ned ad et 60 meter bjerg i Sverige som 16-årig, halv angst halv spænding. Men jeg els ker mit job. Jeg kunne undervise eller lave noget helt tredje og blot nøjes med at ride gode heste i min fritid. Min uddannelse gør det muligt. Hvorfor ikke gøre det og slippe for den her spænding og til tider angst, når hestene gør det lige spændende nok. Et simpelt svar som jeg har svaret kollegaer, bank, ”venner” og familie ofte: Jeg elsker mit job.

At miste er min største angst i livet, men jeg har lovet dem, at jeg vil leve for 2. Give max gas og tænke på dem, når det er allerhårdest. Deres død gav mig sorg men også styrke.

Er du aldrig bange. Jo det er jeg. Jeg er bange for at miste. Miste dem jeg har kær. Jeg er bange for at blive så syg, at jeg ikke længere kan arbejde. Jeg er bange for at miste mit job, og det jeg har bygget op. Men at lade tanken vinde, dræber livsglæden og det dræber FIGHTEREN i mig. Jeg minder ofte min kæreste om ikke at sms, når han kører bil. Min veninde Annie om at køre forsigtigt. Jeg sender sågar smser til dem jævnligt, om alt er vel hos dem, kør forsigtigt selvom vi ser hinanden dagligt.

Uanset hvor vildt det kan se ud eller mærkes, så hører fald og nederlag med i livet. Du kan vælge at lade angsten eller FIGHTEREN i dig vinde.

Jeg tror, at du skal turde være bange for at skabe en balance i din søgen efter livsglæde, i din søgen efter mål og lykke. Hvis du konstant går rundt i angst for at gøre noget, fordi du kan komme til skade, så mister du handleren i dig. Du skal være bange, før du kan KÆMPE for livets glæder. Ofte ser man, at dem som har mistet et nært menneske i deres liv alt for tidligt, ofte bliver stærkere. Hvordan kan det være? Skal denne person ikke blive mere bange for at miste den næste kære ven? Bange for at miste kan gøre dig til en fighter. Angst er en almindelig følelse og ligesom fejl en del af livet. Angsten kan kureres og overkommes, hvis du tør møde din angst og gøre noget ved den.

Har du prøvet at :

  • Falde af hesten og tør ikke stige op igen.
  • Du ikke turde springe igen, fordi du har født og ikke vil falde af, så du måske ikke kan være der for dine børn.

Et af dine største ønsker er også ofte at komme tilbage til den, som du var engang: Modig og frygtløs. Ingen er frygtløs og ingen er modig, hvis du ikke plejer dit mod. Du skal turde se faldet på hesten, ligesom du skal turde fejle. Når du har set faldet og fejlen, som du laver, skal du forestille dig at stige op på hesten igen og fortsætte ad den mørke vej. Tilsidst vil du kunne se lyset og dig selv øverst på skamlen. Kan du drømme det, kan du også gøre det. Men du skal øve dig. Og ofte har du brug for hjælp – spørg om hjælp.

Elsk dig selv, livet og luk dem du har kær tæt ind til dig. Det gør dig kun stærkere

Mod skal holdes ved lige og du skal forene dig med den bedste træner ,den træner som du er tryg ved, en som vil følges med dig og tror på dig.

Hvem KAN

DU KAN