Vil du leve af din hobby?

Vil du leve af din hobby?

1. december 2018 0 Af georgiatimmermann

Har du en drøm om, at du vil leve af hest? Her har jeg spontant filmet fra onsdag til lørdag den 1. december hvad der kræves af mig med eget ridecenter.

Du skal ELSKE DET DU LAVER – glæden ved heste driver værket

Hvad kræver det at leve af sin hobby HEST? Du skal først og fremmest kunne tage ansvar og være fysisk stærk.

  1. Ansvar, når du skal passe hestene i kulde og regn samt i deprimerende nedadgående tider, da hestene ikke kan fodre sig selv. Selvfølgelig kan du være født med en guldske og have en mor eller far til at passe dem, betale sig fra det, måske endda betale en træner, som træner hestene halvdelen af tiden, så du kun behøver at ride det sjove, mennnnn det er vist de færreste, som har det sådan. Du skal tage ansvar, når dit team, dine hjælpere melder sig syg, da hestene skal passes, uanset sygdom.

  1. Fysisk stærk, fordi du skal kunne ride mange heste som ikke er redet før. De kræver opbyggelse af muskler. De er stærke, ofte 600 kg som tager i din krop, belaster din krop. Du skal muge, slæbe ting, reparere ting, lave hegn i mudder, trave af sted til folden, slæbe spring, feje og skovle… Du skal ofte arbejde for 2, måske sågar 3 for at få råd til eget sted

  1. Mentalt stærk, fordi du skal kunne drive en virksomhed i med- og modgang. De dage, hvor du er fysisk træt, stopper hjernen med at være med og lunten tændes nemt, hvis en forældre på rideskolen driller, eller en hest bliver leveret tilbage ved salg eller resultaterne til stævnerne er et fald og en volte på banen, som helst skulle have været nul, så kunderne kan se, at du er en stjerne. Her skal du blive ved. Har du først vist, at du er dygtig, så er du stadig dygtig, selvom det går skidt. Det er somregel starten af din karriere, der viser om du er mentalt stærk til at fortsætte… De første nederlag er altid de sværeste. Derefter ved man, at de hører med for at få succes.

  1. Viljestyrke, Du skal være en fighter, fordi livet og hermed også din karriere er en proces ikke et kortvarigt resultat. Du skal nyde processen (vejen mod målet), ikke kun resultaterne.

  1. PLAN. Du skal have en plan med din virksomhed og din karriere og del den plan op i delmål og hovedmål.
  2. Strategi. Dvs. en strategi til hvordan du når dine mål både fysisk og økonomisk. Der skal laves årsbudget – hermed en plan hvad du bruger på hø, foder, udstyr, stævner, biler….

  1. Forbindelser. Og allersidst men allervigtigst du skal alliere dig med de bedste. Du skal finde dem, som tror på dig. Dem som vil med dig i processen – som tror på processen. Det kræver selvfølgelig, at du beviser, at du kan. Nogle vil falde fra i processen/på vejen, men de som bliver, er der også til sidst.

Det kræver Forbindelser og et stærkt team bag. Du skal stå fast ved DIG/dit image.

Jeg er dybt taknemmelig over at have den personlighed, som jeg har, som jeg kun kan takke min mor og far for. Jeg er mig, ærlig og taler, før jeg tænker. Handler og tror på, at DET KAN VI. Jeg går gerne først ud på isen for at sikre, at den er stærk nok til at bære resten af teamet, som følger med. Jeg tør være ærlig og tage chancer og stå fast ved, hvem jeg er. Det har jeg holdt fast i i hele processen og fortsætter samme vej, øver mig hver dag på at være den bedste udgave af MIG.

Jeg havde allerede opgaver som 7-årig med at støvsuge hver fredag – der boede vi i Silkeborg men jeg husker tydeligt opgaverne. Jeg fik lommepenge for det. Mit værelse skulle holdes rent, det fik jeg ikke lomme penge for – det hørt med til at være en del af vores familie. Jeg skulle altid tage busser, cykler, helt selv til skole, til ponyen. Jeg skulle lære at klare mig selv i en ung alder. Ponyen og hesten var en selvfølge, at dem klarede jeg selv at passe ude på gården i Bøstrup.

Og dine forbindelser skal du kæmpe sammen med, skabe dialog og troskab. Du skal skabe et loyalt samarbejde, hermed ment, at når sadlen ikke lige passer, smeden ikke kan sko, som du vil, mekanikeren ikke har lavet det, som han skulle, dyrlægen ikke havde tid til dig den dag eller revisoren og advokaten lidt snerpet svar i telefonen, håndværkerne ikke den pris som lovet, halmpillerne sat forkert foran laden, så skal du skabe dialog og ikke straks ty til en sviner på FACE eller finde en ny leverandør. Du skal turde tage snakken ansigt til ansigt eller i hvert fald i telefonen, og fortæl hvad du tænker. På den måde skaber du et netværk af leverandører, som du jo har brug for, ligesom ja de har brug for dine penge, men det går begge veje. Bare fordi man betaler for en vare, behøver man ikke forvente at der ikke fejles. Tager man dialogen, fortæller hvad man ønsker, skaber man et langvarigt samarbejde hvor jeg ofte får kredit, gode priser og en vare som laves om, hvis den er leveret forkert. Jeg skaber et loyalt NETVÆRK.

Du skal holde fast i din niche/IMAGE. Dvs. hvad er du god til. Det er godt at kunne mange ting, men du skal holde fast i det, som du tjener penge ved, som du fysisk kan holde til i mange år. Jeg lever af at tilride heste, undervise og uddanne ryttere fra rideskole til topniveau. Vi har 90 børn på ridelejre hver sommer, hvor Steen og jeg holder kvalitetslejre og jeg underviser alle dage/timer og hygger med ungerne – en kæmpe succes og for Steen og jeg er det mega hyggeligt med undervisning og lejrbål hver aften sammen med ungerne. For mig ikke så krævende, som når jeg skal præstere til UVM, forberede hestene til topniveau, der kræver hård træning, føling og stort ansvar samt mentalt mod.

Jeg rider stævner til 145/CSI** niveau, sælger dem derefter til topryttere. Jeg sælger også almindelige heste for avlere og ryttere, hvis heste er gået i stå eller blot ikke er uddannet alderssvarende. Jeg er begyndt at skrive på en børnebog samt denne blog, så vejen for mig er lagt de næste mange år. Jeg er blevet tryg i det, som jeg laver via hårdt arbejde = erfaring og nu skal jeg blot udvikle mig og blive bedre og bedre til det jeg laver. Der er mange jobmuligheder for mig, da jeg er uddannet cand.mag i kommunikation fra Hamburg Universität og taler 3 sprog flydende og har haft lidt spansk, latin og kinesisk men jeg holder mig til det, som jeg elsker. Du skal holde fast i din niche og selvfølgelig kan du skifte niche undervejs, men det er svært at puste og have mel i munden samtidig. Husk altid at for meget arbejde/forskellige opgaver, så mister du det andet du har gang i og folk smutter, ser dig som useriøs og pludselig står du uden struktur i din arbejdsuge og uden kunder.

Kunderne er vigtige, fordi de skal stole på, at når de sætter en hest i ridning, så rider du også den hest som aftalt de fem gange ugentlig, passer den og lærer den det som aftalt. Går noget galt, så informerer du kunderne herom. Information og dialog med kunderne er yderst vigtige. Vigtigt at kunden får det, som de forventer og altid fedt, hvis opgaven løses over forventningerne.

At holde sig til sin niche, skabe forbindelser og være flittig giver dig starten på et godt ry i branchen= og det skaber arbejde og endnu mere renommé og er = vejen frem til succes. Der vil altid være sortseere, negative folk og mennesker som ikke vil dig det godt. Og dem med sætningen: Kan du nu også det, Georgia. Er det nu en god ide, Georgia. Og dem som griner i krogene, finder det dårlige ved dig. Driller med min skidestilling i let sæde. Ignorer dem og Omgiv dig med dem der vil dig bedst, er positive og tror på målet.

Og ellers et godt råd. VÆR åben overfor læring. Du er aldrig for god eller gammel til at vide alt.

Du kan ikke det hele når du starter – du lærer gennem processen/hele livet

God rejse ridepige og -dreng

HVEM KAN DU KAN