UGE 47 på vores hestested

UGE 47 på vores hestested

23. november 2019 0 Af georgiatimmermann

Hvordan ser en almindelig uge ud for mig, spørger nogen. Jeg tror, at et hvert menneske vil sige, at deres uger aldrig er ens. Nogle kan lide at have mega travlt, andre elsker at sidde og hygge med venner og familie. Andre er arbejdsnarkomaner. Andre kan lide sofaen. Nogle har en struktureret hverdag med tavle, børn bringes og hentes, arbejde, handle, husmor, gå tur med hunden, aftensmad, sofa, seng. Vi er alle forskellige og i Danmark vælger vi heldigvis selv, hvordan vi vil leve. VILJEN til at ville er i enhver, der VIL det nok.

Min uge er i hvert fald ikke ens. Jeg planlægger stævner og målsætter heste lang tid forud, men alt ændrer sig med, hvad der sker fysisk og økonomisk på min vej.

Jeg prøver at se det positive i alt og alle og strukturere mit liv efter den positive vej.

Uge 47 2019 v Georgia Horses

Mandag starter kl. 6, kaffe. Kl. 7 fordre piller, give hø, begynde at lukke ud og at muge. Vi har 25 heste på stald. Kl. 9 begynder jeg at ride. Kl. 9 kommer Steen ud og muger færdig, Kl. 12 kommer min hjælper og rider nogle heste og longerer de unge trætte med indspænding eller over forhindringer. kl. 12 kører jeg efter vores hest som er blevet opereret for en mus. Det er gået godt, og den skal hentes på Højgaard. Jeg kører alene og læsser ham alene for at spare en mand, så denne kan ride derhjemme.

Kl. 15 middagsmad. Kl. 17 går jeg i stalden igen og underviser, lukker heste ind, fodrer aften, motionerer nogle heste i hallen, nogle fri, nogle lige hjælpe lidt rundt. kl. 20.30 sidder jeg foran brandovnen. Min mand er hjemme ca 21, hvor vi spiser sammen 21.30.

Jeg går på FB og computer via min iphone aftner eller når jeg skridter heste eller lige holder en stoppause i stalden. Vi prøver at vise så meget af vores liv som muligt via video og foto og tekst, dog tror jeg, at det er ret svært helt at præcisere. Det skal opleves. Blogindlæg, kontorarbejde og at tale i telefon med kunder gør jeg alle tider af døgnet undtagen i min hellige pause kl. 15-17. der har jeg alenetid.

Tirsdag starter som mandag. Kl. 9 kommer Steen ud for at muge og min hjælper for at assistere mig op på de heste, som ikke er helt ryttervant. Derudover har jeg handikap 1/2 time, hvor jeg går med rytterne, mens min rytter rider videre. Derefter rider vi videre. Denne dag kommer der også smed til en kundes hest samt kunden selv er på besøg. Kunderne smser, når de gerne vil komme og kigge, at vi rider. Det må de mellem 7-14 hverdage. Det tager self altid lidt længere tid, men jeg synes, at det er vigtigt, at kunderne ser deres heste live og ikke kun på video. De kunder som skal ride videre på de heste, som vi har tilredet, får en ridetur inden hesten skal hjem. På den måde føler kunderne sig trygge ved at få den rå hest hjem som ridehest.

Vi har denne uge 11 heste under sadel, da nogle er skadet, nogle af mine har vi valgt at vente med at tilride til jeg er mere fit (fik en skade pga et fald). En halt hest og en anden opereret. Ellers normalt har vi ca 15 heste under sadel. Vi er to ryttere og Steen som hjælper med at muge, lukke ud og diverse om formiddagen.

Mens at de helt rå heste fortsat gøres klar til mig af min rytter, går jeg og muger, gir hø, fodrer og lægger tæpper af og på, vasker og klipper heste. Jeg ordner alt muligt, ind til hestene er varme og sikre for mig at komme op på.

Tirsdag er jeg lidt mere træt i kroppen pga min skade. Jeg vælger at holde kl. 13.30 og hvile numsen, hvor jeg har slået noget af hoften og har self problemer med at sidde ned. Det går dog utrolig hurtigt fremad. Jeg bruger LTS stråler, som går ind og skynder helingsprocessen. Jeg kan ligefrem mærke, hvordan varmen fra strålerne hjælper, når jeg går ud i stalden. Det er egentlig lavet til hestene, som får det på ben og krop, men jeg bruger det også. Min krop heler virkelig hurtigt, når jeg tænker på, at jeg blev skudt 2 meter op i luften i fart. kl. 18 går jeg ud og har enetime, lukker ind, ordner heste og har nogle løs i hallen.

Jeg bruger lts til alt på min krop da jeg mærker det virker

Onsdag starter som tirsdag. Kl. 9 kommer Steen og min rytter. Kl 10-11 rider jeg tur på en hest med en kunde, som jeg har haft i 12 år. Han er stor fan af Sif. Før i tiden kom han med en pædagog, men nu kommer han alene med flextaxi og er her en halv time før og efter hans ridning. Går rundt og pludrer med os, mens vi arbejder. Han ånder og lever for sine onsdage.

En veninde kom onsdag kl. 14 og så lidt med i hallen og så hyggede vi lige over maden og en kaffe bagefter i køkkenet. Onsdag underviser jeg igen fra kl. 1730 og frem til 20. Ronny som hjælper mig on off kom også lige og tømt trailer for affald. Der skal helst ikke være affald på mit sted, så vi sorterer og sørger for affald kommer væk. Ronny er uundværlig ligesom mange af de andre frivillige er. Denne aften lukker min frivillig super woman Annie hjælper ind, så der kan jeg gå i huset, når jeg ikke har enetimer.

Torsdag starter som onsdag, dog har vi ingen fast kunder formiddage. Kl. 9 rides der og denne uge valgt vi at løsspringe alle heste rundt i hele hallen. Det giver god kondi og lade dem bruge hele hallen over mur, dæk, vand, så de lærer alle slags spring. Nogle stopper selvfølgelig og er ved at dø af skræk men lærer det og finder tilsidst tryghed i at springe alt frit. Torsdag muger jeg også selv hele stalden og giver hø, da Steen er på job hele dagen. Torsdag havde jeg enetimer, men det var ikke min aften at lukke ind. Torsdag er min rytters indlukningsaften, så endnu en gang kunne jeg være i huset kl. 20.30

Fredag starter som torsdag. Kl. 9 kommer Steen ud og fortsætter stald. Jeg havde bygget en minibane onsdag, som min rytter og jeg sprang på de unge. Nogle for første gang med rytter. Denne dag vaskede min rytter 4 heste, da vi skulle til stævne kl. 15. Jeg red og pakkede, mugede efter dem som står inde. Om vinteren skider de mere end normalt, da de står mere i boks. Og vi muger både morgen og så igen inden jeg går til middag kl. 15 og igen når jeg putter dem. De Står på halmpiller og bliver fodret med Elite mix og Fiber plus fra NAG Horsepro. Høet får vi fra bondemanden i nærheden gennem mange år, og det går vi meget op i. Hø skal de ikke mangle. Der kommer også lige smed til en kundes hest denne fredag. Heldigvis kan han klare denne selv så kan min rytter og jeg arbejde med andet end at holde.

Kl. 15 læsser vi og kører mod vejle. Vi har 4 heste med og der kan være 5 i lastbilen. Jeg rider 3 heste lb til MB og Rasmine, min rytter rider Happy. Rasmine rider 2 flotte nulrunder. Jeg lægger ud med en salgshest vi lige har fået ind. PGA. min numse så er har jeg kun redet den let, ikke sprunget den. Men den er sprunget af ejer hjemmefra. Gik stævne for et år siden med mange nulrunder i LB/LA og nul fejl i lb med mig i dag, sej vallak. Vi havde heldigvis god hjælp i Frederik og Cat til at holde heste, filme og hjælpe på opvarmning. De andre heste går også nul. Så en fed aften. Rasmine skal videre og se på hest, så jeg kører alene hjem, læsser af og lukker ind. Steen kommer heldigvis 21.30 og hjælper færdig. Lastbilen skal rengøres hvor hestene har skidt og alt udstyr ud. Livingen lige gøres ren og vaskes over. kl. 23 mad foran brandovnen.

Lørdag står jeg op kl. 715 og laver program til elevstævnet, sende rud til folk. Jeg går i stalden som jeg har alene. Annie min super woman kommer senere og rengører vinduer, skovler parkeringsplads og luger ukrudt og hjælper med nogle bokse. Jeg får muget og rengjort alle bokse, så de skinner til elevstævnet, som vi skal have søndag. Til aften lukker jeg ind som altid. I dag vasker jeg så elevponyerne overalt så de skinner til ungerne i morgen. Udstyret bliver gjort klar og hvide underlag under sadlerne.

Vi arrangerer hvert år kvalitetsridelejre for 75 unger fordelt over 3 uger i sommerferien

Jeg elsker at arrangere og samle folk. Jeg elsker også at være alene. Jeg får dagligt tonsvis af smser og jeg kan godt mærke, at når de kommer ind pr sms, email, instagram og FB på tre forskellige profiler SVRK; Georgia Horses og min egen, så kan der glippe en del svar. Jeg undskylder, hvis jeg ikke får svaret alle og husket at vende tilbage, men så skriv igen, så dukker jeg op med en løsning.

Jeg har utrolig mange bolde i luften og har altid haft. Mange gisper efter vejret hvis de skulle have sådan et liv. Mange praktikanter løber skrigende væk og siger nej tak til det liv. Men det her er mit liv – min vej og jeg har selv valgt den. I LOVE MY JOB: Jeg siger NEJ, når jeg ikke kan, da jeg godt ved, at der er 24 timer i et døgn, og jeg ikke er en maskine. Og de fleste accepterer mit nej. Jeg forklarer ikke, hvad jeg laver i detaljer til folk, da de så blot vil tro jeg er vanvittig og jeg får tit advarsler om at jeg ødelægger mit helbred med det liv. Men jeg lytter faktisk til min krop og holder tidligt og siger nej til kunder, hvis jeg ved, at jeg har nok inde til max min krop kan klare. Jeg ved godt, at kunderne finder andre stalde, når jeg siger nej, men jeg ved også, at jeg finder ikke en ny Georgia.

Håber I fik en ide om hvordan en uge ca ser ud her ved os

Nu vil jeg gå i stalden og lufte heste, lukke ind og sørge for alle hypper har det godt

God weekend