Medier, skal ridestævner åbnes?

Medier, skal ridestævner åbnes?

Medierne har bare så meget magt, også i denne coronatid. Medierne kan gå ind i hovedet på dig. De kan spille en sang så mange gange, at den blive populær eller upopulær. De kan fortælle, at alt der står light på er sundt, og du begynder selv at tvivle på sandt eller falsk. Medierne kan skabe det kaos og den frygt, som de vil i dit hoved. Men ved vi egentlig, hvad der helt præcis er en sand kilde? Heldigvis er mediernes journalister også så veluddannede, at de godt ved, hvilken magt de har. De er den fjerde og måske største magt i landet.

Det er da også et godt ”våben” at kunne fortælle os alle dagligt

Hold afstand

Vask Hænder

Sprit løs

Hvis du ikke gør det, risikerer du at blive smittet, syg og værre endnu indlagt og endnu værre måske dø. Så stop med at gå ud, møde andre mennesker, isolere dig selv og vi vil stoppe smitten. Sikke en magt. Medierne har været super magt til at præge regeringens ordrer. De fleste har ikke turde gøre andet end som fortalt. Og det var også vigtigt at få stoppet denne smitte men….Nu hvor vi skal til at åbne igen…

I vores sport læsser vi hestene, varmer op, rider klassen, læsser og kører hjem. Kontakten er med din bil, chauffør og hest.

Medierne kan også præge positivt. Ligesom de har præget vores sport ”ridesporten”. Medierne har skrevet så mange flotte artikler og fyldt sporten på tv, når vi har vundet. De har fortalt om vores sport med ord som en udendørs og sund sport for børn og unge. En sport, som holder dem ude at kriminalitet og giver dig selvtillid og lederkundskaber. Nej i stedet har vi hørt om ridesporten er for de rige og forkælede, dem som stjæler og trodser regeringens ordrer. Holder Hingstekåring trods Coronasmitte. Sporten mishandler heste og arbejdsgiverne underbetaler og behandlere deres medarbejdere som skidt. Jo Hestefolk har måtte lægge ører til megen negativt om deres sport. ER det sandheden eller er det blot en lille del af sandheden? Er medierne sandheden?

Til ridestævner er der stævnepladser med så store arealer, at der sagtens kan være flere meters afstand til andre. Der kan deles op i zoner og hver rytter vil kun være sammen med sin hest.

Vi har virkelig brug for, at alle I ”ikke hestefolk” ser vores sport som mere end ovennævnte. Vores sport er (korrekt) en dyr sport, men den er i 2018 stadig den 7. største sportsgren i DK. Den skaber mange arbejdspladser og glæder til Danmark, kontakter til dyr og sociale venskaber, som ingen kan forklare, før du har prøvet at strigle, sadle og ride på en hest. Dette er aldrig vist eller fortalt i medierne. Er det for kedeligt? Sælger den artikel mindre end at Hingstekåring ikke lukker stævnet, mens de er i fuld gang? = Åbenbart.

Vi kan lukke cafeteria, dele parkeringsplads, opvarmning op i zoner. Præmieoverrækkelse hyldes på FB. Præmier står til afhentning efter hver klasse. Al kommunikation med Sekretariat foregår virtuel.

Og lige nu er vi helt glemt af regeringen og den fjerde statsmagt. Vi må ikke udøve vores sport, medmindre vi kun er 10 personer på matriklen. Matrikler som ofte er flere hektar store. Tyskland (1 maj) og nu Frankrig (25. maj)er så småt startet med nationale stævner. Dansk ridesport er ikke engang nævnt – er vi nu glemt? Nogle vil sige, at vi stævneliderlige ryttere vel godt kan vente en måned mere. Nu har I ventet 3. Det drejer sig ikke om at være stævneliderlig. Min mand er i samme situation og også de kæmper for at få badmintonspillere i gang igen, da de også taber værdifuld tid ved ikke at kunne træne, udvikle og uddanne de unge atleter, som jo bliver ældre. I elitesport har alder (=tid) en rigtig vigtig betydning. Mange vil sige; hold nu op, I klarer bare det hele næste år.

  1. Ungheste kræver banetræning, resultater for at kunne uddannes, udvikle sig og sælges. Der er mange som lever af dette og er afhængig af stævnerne som udøver, træner, klub eller hest.
  2. Nogle har deres sidste år på pony, junior eller youngrider rækkerne. Det år kommer ikke retur næste år.
  3. Nogle skal bruge deres unge heste til næste års kommende mesterskaber og derfor er stævnerne yderst vigtige for dens fremtidige uddannelse ellers går dens uddannelse i stå og mesterskabet er i fare.
  4. Nogle er på landsholdet og måske kan sponsorere og ejere ikke længere holde på hesten pga. økonomi eller hestens alder. Måske var OL og EM den sidste chance. Og pga Ol er rykket så er EM aflyst. Nogle havde EM som deres mål og må nu vente 3 år på det næste ???? Jeg tror næppe nogen hest eller sponsor har råd til at vente på det? Heste har jo en relativ kort levetid på topplan ca fra 9-16/18 år (forskelligt self men ca). 3 års udsættelse kan sætte en stopper for det mesterskab. For ikke eliteudøver synes det måske ikke så vigtigt men for en eliteudøver til hest, en svømmer eller gymnast betyder et mesterskab måske alt i karrieren.

Nogen siger, at i fart kan en spytklat ramme banepersonalet. Hmm.. jeg savler ikke så tit, når jeg springer

Et italiensk studie viser at fodbold er i risiko 3 og ridning i 0 smitterisiko, så længe det ikke er holdsport som polo, at vi taler om. Dvs. fodbold (liga) spilles nu, self med forholdsregler som at de skal testes jævnligt og være en uge isoleret på hotellet inden kamp etc.

Jeg kan ikke se, hvorfor DK ikke kan åbne op for udendørs stævner, hvor der kan deles op i zoner. Rytterne ankommer og følger anvisninger, rider, får deres stævne og resultat og skrider hjem igen. Den nærmeste kontakt er deres chauffør og hest, som de er sammen med i forvejen på egen matrikel. På en opvarmning kan du sagtens være flere meter væk fra hinanden og i arenaen er du alene med et banepersonale langt fra dig.

I vores sport er du tættest på din hest. Afstandene til det nærmest banepersonale er flere meter som foto

Jeg ved godt, at mit skriv ikke hjælper på beslutningen ved regeringen og som nogen siger: Ministeren kan jo ikke åbne alt. Nej, men hun kan åbne det, som er mindst risiko ved at smitte.

Og mit skriv får nok alligevel ikke medierne til at se hestesporten som en fantastisk sport med skønne hesteelskere, som mine øjne ser sporten. Jeg håber alligevel på nogle positive ord i medierne om ridesporten sammen med sætningerne: Hold afstand, vask hænder, sprit af.

Hvad synes du? Skal udendørssport som ridestævner åbnes?

Hesten er et fantastisk dyr. Og de fleste hestefolk er faktisk skønne mennesker