Ridelejr fællesskab versus præmier

Ridelejr fællesskab versus præmier

11. juli 2021 0 Af Georgia Timmermann

Steen og jeg fik en god snak fredag aften, hvor vi evaluerede første uges ridelejr 2021. Steen er uddannet lærer og lever i dag som landstræner u15 og klubtræner i badminton. Jeg er cand.mag fra Hamburg universitet, dyrket flere sportsgrene og nu eliteudøver i ridebanespringning og lever af HEST. Steen og jeg er tilstede på rielejren hele ugen. Vores team hjælper i stalden. Steen står for mad og jeg organiserer og underviser alle ugens timer.

Ved os er der plads til den stille og den vilde type, den som kun kan trave og de som rider MA. Du vælger nemlig selv, hvad du vil ride og udfordre dig selv med hver dag. Jeg sætter holdene efter niveau. Mit job er derefter at undervise, så alle får noget med hjem i løbet af ugen. Nogle rykker sig et halvt år i deres ridning, andre får modet tilbage og nogle får redskaber med hjem, som gør dit venskab til din hest endnu bedre. Samtidig vil Steen og jeg også bidrage til det sociale – FÆLLESSKABET.

Ridelejr ved Georgia og Steen står for

Fællesskab

= Respekt

= Hjælpsomhed

Udvikling

= du bliver bedre til at ride og håndtere din hest.

Kan Steen og jeg optimere fællesskabet samtidig med at vi har konkurrencer med præmier til vinderne?

Fællesskab

Fællesskab er respekt og hjælpsomhed. Du flytter ikke bare en andens sadel ned på jorden, fordi der ikke lige var plads til din. Du har respekt for andres ting. Du spørger, hvor du skal gøre af dine ting. Du afleverer det tilbage, som du låner af kammeraten. Du hjælper med at trække hesten eller sadle. hvis du kan se din kammerat på lejren er forsinket. Du hjælper de små med at finde ridehjelmen, hvis den er væk. Du spørger om de vil sidde ved dit bord, hvis de sidder alene og spiser. Du roser andres ridning, selvom du selv godt gad at ride så godt.

Udvikling

Skaber konkurrencerne på ridelejren splid i fællesskabet eller bidrager de til fællesskab? Føler du dig som en taber, når du ikke vinder striglekonkurrencen. Distancerer du dig fra fællesskabet, når du taber?

Er det for meget at høre glæden, ved at det andet hold vinder orienteringsløbet, mens de andre taber, fordi de ikke var hurtige nok til at finde posterne? Skal der ingen vindere være? Hvad løber du så for – glæden ved at være sammen.

Vores ridelejr er kvalitet. Hermed menes, at deltagerne skal udvikle deres ridning og håndtering af hestene.

Måske kunne vi til torsdagens spring til fods lave en ekstra konkurrence, som kun var for dem under 11 år eller 120 cm og ned, så det ikke altid var de langbenede som løb med alle præmierne?

Måske kunne vi i 12 kamp lave stilkarakter??? Hmm. Hvordan det? Vi går op i at dele kommentarer ud, hvad de kan gøre bedre både før og efter konkurrencen. Vi går op i at fortælle, at det er vigtigt, at I tænker, taler sammen og lægger en taktisk plan SAMMEN. 12 discipliner hvor du rider mod en anden, men det er holdet som vinder eller taber.

Ridning er en meget egocentreret sport, hvor dig og din hest er sammen om at vinde. Rundt om dig på opvarmningen, i staldene, på tilskuerpladserne har du dine konkurrenter, som du endda også kan gå i skole/klasse med eller stå i samme stald eller endda være bedste ven med. På springbanen er I konkurrenter.

Vi tror på. Du kan være en VINDER og stadig bidrage til fællesskabet

ved at

  • unde andre at vinde. Sig tillykke selvom du ikke selv vandt noget
  • styre dit temperament på hesten selvom du laver fejl
  • Gratulere andre for deres flotte tur eller præmie
  • Lær at tabe ved at blive bedre til din sport. Fokus på træningen, ikke præmierne

Steen og jeg vil højne fællesskabet ved os samtidig med, at vi laver vindere i sport og måske endda i elitesport. At blive dygtig til din sport kræver, at du øver dig tidligt. På vores ridelejre prioriterer vi at DU

  • har det sjovt
  • lærer at vinde ved at acceptere at det til tider kræver at tabe

Der vil altid være nogen, som er bedre end dig. Du bliver aldrig den bedste hver gang, hele tiden, i nogen sportsgrene eller på nogen arbejdspladser. Du kan blive en de bedste. Måske vinder du lørdag og taber søndagens springkonkurrence. Gå efter at vinde, få en nulrunde, en god tur, gennemføre, men accepter at TAB hører til livets gang.

Skal konkurrencerne på ridelejr afskaffes, så der ikke længere er vindere og placerede. Skal vi blot dele præmier ud til alle. Det gør vi alligevel i form af goodiebags til alle og mange placerede plus et helt hold som vinder.

Nej, vi holder fast i konkurrencerne men vinderkulturen skal mixes med fællesskabet. Vi skal lære at unde hinanden at vinde og hjælpe hinanden i det daglige, være sammen med hinanden om sporten og hestene på den positive og respektfulde måde. VÆR et godt menneske selvom du gerne vil vinde eller vinder.

Tak til alle som læser med

Tak til sponsorerne på vores ridelejre, som har givet alle deltagere en goodiebag

Tak til team

 

og tak til alle som kommer på ridelejr her ved os, går på rideskolen, har hest i ridning eller på anden måde har sin gang. Uden jer alle ingen Georgia Horses eller ridelejr. TAKKKKKKKKKK