Op og ned 2019
Ad Advertorial

Op og ned 2019

21. december 2019 0 Af georgiatimmermann

Alle spørger altid. Har du det kun godt i dit liv? Du poster kun gode ting? Er du aldrig sur, tvær, træt, negativ, ondt? Selvfølgelig er alting ikke godt. Det er hårdt at passe 25 heste alene, men tag en morfar, mand dig op og næste dag er du ikke alene mere. Jeg sluttede året med at blive smidt af en unghest og kunne have været en grøntsag, men jeg var heldig. Jeg måtte til lægen, da vi var i tvivl om hoften og numsen holdt. I to uger ku jeg ikke sidde kun stå. Uger op til faldet blev jeg for vildt sparket, så jeg kravlede ind på toilettet i smerte, tæt på at besvime, sked og kastede op samtidig. Vi har økonomiske krav og pres på, folk som ikke altid er enige om Steen og mine beslutninger. Når hestene er syge, så løser jeg det, løber hurtigere, tænker og evaluerer. Når traktoren ikke vil køre, så tager jeg bare Astraen og ordner bane med. Når jeg er alene på stævnepladsen, så holder jeg fokus og puster ud, når jeg er i mål. Når kunderne ikke er tilfredse, så finder jeg en vej, som de kan lide. Når familien er gnaven, så får jeg dem til at smile alligevel.  I sidste ende gør jeg jo alligevel lige, hvad jeg selv synes og helst med DYR i centrum. Livet er den største gave, som du kan få og er du sund og rask, lever i Danmark, så har du alle muligheder, hvis du VIL det nok.

I oktober blev jeg sparket pga. at rutinerne tog over. Altid vær vågen i mit job

Mit job består i dagligdagen med at levere veltrænede heste, som rytterne får succes på. Det er ikke et nemt job, da det jo drejer sig om levende væsner, både hest og rytter skal matche. Men det er et fedt job og mit job. Det er farligt og hårdt at træne rå heste op til højt niveau . De kan knap trækkes ud af boksen, når de ankommer. Ofte skal de beholde grimen på, da du ikke kan få den på igen, strigle og dækken har de aldrig set og dem skal du sidde på og ifølge de fleste ejere helst hurtigt. Det er en kæmpe succes, når det lykkedes at trave sikkert rundt på en tillidsfuld hest. Og endnu mere, når du kan springe en lille bane. Og endnu mere når du rider dens første konkurrence i minihøjde… Her er det ikke en roset, en præmie som er succes men de små skridt i udviklingen. Det er mit job og jeg har nu redet over 500 heste til i min karriere. Jeg sluttede også året med at debutere 6 års hoppen Calia efter Cabachon MF.: A K`han Z sikkert rundt i MB. Så nu har jeg lavet endnu en M hest fra bunden. Og hende her tror jeg har meget mere i kassen, og især nu hvor hovedet følger med.

Fotograf Per Torp. Herning 2019. Tak til alle dem som sender de flotte foto til mig. Tusind tak

Sif havde en god start på 2019, hvor hun i Herning red 3 nulrunder og placering i top 10 i finalen i 140 cm CSI**. Hun fik debuteret og en nulrunde i august i 145 cm. Hav af placeringer i 125-135. SIF sluttede desværre året i Herning med at være skadet, fibersprængninger og hermed skridtpause. Vi kommer stærkt tilbage i 2020. Stuka har gået nogle stabile runder i 130 og fået de kilometer i benene, som vi planlagde for 2019. Han er nu klar til nye eventyr ved Jos Lansink team i 2020. Jeg vil som co-ejer se stolt med og håbe han udvikler sig som ønsket.

Året er også gået med at hente Medina, Pablo, og San Greal hjem fra ryttere, som har fået lov at låne disse stjerner til eget brug. Pablo skal nyde som planlagt og fortjent sine sidste dage her ved os med små rideture, nus, sol, strigling og foldtid ad libitum. San Greal skal være min første avlshoppe. Hun har allerede leveret et skønt hoppeføl efter Action Man Z, leveret et til min gamle træner og har endnu et i maven efter Action Man Z. Så nu kan jeg snart tilføje avler til mit CV også.

I 2019 blev der også solgt et par heste for kunder. Samt indkøbt et par nye med mine partnere. Disse er dog unge og først at se på banerne i 2020. Der er lang vej fra 3 år til konkurrencehest og det er en dyr og usikker vej. Dog når det lykkedes, så er det fantastisk.

At lave topheste kræver, at du ved, hvordan de har det, når de har det godt, så du kan se, når de ikke har det godt. En sund hest er lig en glad hest. I samarbejde med vores super dyrlæger fra Højgaard Hestehospital (18 års samarbejde) formår vi at forebygge og holde hestene sunde og raske. Med strålerne fra LTS og Lissis massage fra MIND MY HORSE trives hestene. Ved os bliver der løbende foretaget røntgen og også scanning hvis nødvendigt af hestene, så vi kan sikre deres fremtid som sportsheste. Vi følger udviklingen og har sanserne ude.

Med godt foder fra NAG HorsePRO kan vi tilpasse fodret til den enkelte hest i stalden, som jo både er konkurrenceheste, unge heste, føl, plage, rideskoleponyer og følhopper samt gamle KONGPABLO. De får alle kvalitetsfoder fra NAG HORSEPRO og trives med det. Bergers Smedie er en vigtig del af vores stald og med Sikker og Henrik i teamet, så kan hestene få de rigtige kondisko.

Tak til alle mine leverandører, fordi i året rundt kæmper med mig. Godt hø er en vigtig trivsel for hestene. Ligeså skal hestene stå tørt og støvfrit, og det gør de med kvalitetshalmpiller fra Kirstinedal Mølle. Min lastbil kører bare derudad nu, men også kun fordi jeg har verdens bedste mekaniker i Ørsted Lastvognscenter. De KAN ALT både med lastbilen og med livingen. Jeg skriver stadig løs for Ridersnotebook og har haft en godt år med magasinet og teamet derfra. I er nogle skønne kvinder bag magasinet. Jeg har ikke fået mine børnebog videre men håber, at der i 2020 bliver lidt overskud og økonomi til at fortsætte bogen. Tak til alle dem, hvis udstyr jeg må repræsentere og teste. Hestene og jeg er vilde med det praktiske, stilfulde men ikke for meget glimmer. Det skal være holdbar, kvalitet og praktisk. Og der er altid plads til flere sponsorerer. Jeg er altid klar på nye, seriøse tiltag og forslag.

Rideskolen er der rigelig gang i også nu, hvor der bliver mindre rideskoler omkring os. SVRK BLIVER. Og mine ridelejre er bare fantastiske og jeg nyder at undervise og ride terrænture med de glade hesteelskere. Presset og det farlige ligger i mit daglige arbejde og ridelejre er noget, som jeg nyder 100%. Savner allerede lejrbål, når jeg skriver her. Læs gerne mit gamle blogindlæg her

Med 15 heste under sadel hver dag og af dem ca 6 unge kommende stjerner at uddanne videre på, så kan I glæde jer til at se mig på konkurrencebanerne næste år. Partnerne og jeg håber også at kunne gøre dem klar til DRF championater i 2020 og nogle bliver self solgt, da der også er grænser for, hvor mange jeg kan nå at ride på. Tak til Jørn Tønnes for mere end 8 års partnerskab. Du er en kanon sparringspartner og jeg var aldrig nået så langt uden din støtte. Amaflair og vejen fra 3-8 år vil altid stå som et stærkt og happy minde. Hun er en ener og glemmer hende aldrig. Tak Ama.

Tak leverandører, hesteejere, avlere, kunder og partnere for 2019. Tak til alle dem som sætter deres hest i tilridning eller ridning her v Georgia Horses aps, om det er avlere, hesteejere, professionelle eller hobbyryttere. TAK. Tak til dem som kommer og får undervisning. Jeg nyder hvert et minut af mit liv, fordi jeg har selv valgt min vej. 16 år som RIDEcenterejer på FYN, 42 års rideerfaring og over 500 heste tilredet i min karriere. WHAT`S not to like!

Tak til mine gamle som nye sponsorerer – tak fordi I støtter MIG og sammen går ALL IN. Succes kommer til dem, som mænger sig med de bedste, og det gør jeg.

TAK for 2019 til team Georgia Horses som kæmper hver dag med at sadle, ride, muge, reparere, rengøre og holde humøret højt. Som græder og griner sammen, når hestene og jeg skal præstere. Uden jer ingen Georgia Horses – TAKKKKKK. Tak til alle de seje ryttere som repræsenterer SVRK ude på banerne lige fra Dyrskue til DM. I er så seje og vi ser jer, TAKKKK.

Tak til Steens familie for at holde mine hestesnakke ud til familie-komsamner. Tak til alle mine følgere for at læse mine blogs. Uden jer læsere ingen SKRIV. Tak til verdens bedste FAR som altid lytter og aldrig er træt af at høre på sin datter. Tak for al din support, fysisk som mentalt, Jeg elsker dig mega højt, far.

Og tak venner. Min bedste veninde Karina som altid bare synes, at jeg gør det rigtige, er sej og bedste support, som man kan ønske sig når man er lidt nede. Annie som er min klippe, min trofaste veninde som jeg kan fortælle alt til, som forstår mine valg og mest af alt, støtter mig i med- og modvind. Du er en ener.

Mine veninder siger, at jeg taler om min mand, som om han er Clooney. Han er mere end det. Han er min supermand, bedste ven, trofaste rådgiver og giver mig den modstand jeg behøver.

Og sidst men ikke mindst min allerbedste ven, elsker og mand gennem snart 30 år: STEEN. Sammen har vi kæmpet og trodset manges meninger. Men også bevist at vi kan, at kærligheden sejrer. Jeg er den heldigste kvinde på jorden at have fundet kærligheden, troet på den fra dag et og kæmpet for den. At du så også elsker dyr og er ligeglad med mudder og lort er jo et kæmpe PLUS. Med dig ved min side så kan jeg klare alt. Tak Steen – ingen ord kan beskrive min kærlighed til dig.

2020 kom an – og jeg håber I alle følger med

Glædelig jul og godt nytår til alle.

DRØM stort, tro på DIG og gå efter det. Mæng dig med Believers så bliver 2020 fantastisk

Mor… savner dig. Pas på Iben og de andre. Vi kæmper videre her og tænker på jer evigt.