Kan du planlægge alt?

Kan du planlægge alt?

16. maj 2019 0 Af georgiatimmermann

Er dine dage heller ikke altid, som DU planlægger dem. Jeg ser på det med et positivt syn. Jeg mener, at det er krydderiet til livets måltider. Nogle gange kommer der lidt for meget krydderi på, men andre gange så tilføjer jeg også selv lige lidt, fordi det skal jo ikke blive alt for kedeligt at være til.

Efter i torsdags, forventede jeg en bedre uge. Som I kan læse her

Uventet aflivning

mistede jeg en hest pga et underligt udviklet kranium, som skubbede tænderne helt forkert ud. og Venus min gamle ven og hund gennem 14 år skulle aflives.

Venus blev 14 år og har været vellidt blandt mange af ridepigerne og vennerne

Jeg bar Venus ud til graven og der sad hun trygt og blev nusset. Venus kan jo ikke se men hun kunne mærke mig og min venindes nærvær og nus. Jeg hulkede som aldrig før. Venus har før trøstet mig, når livets vej var hård, så hun trøstede mig igen med hendes glæde og livlighed. Intet ku få den hun ditl at pive. Hun kæmpede altid, fandt sin vej ved at gå ind i ting. Hendes sidste dage blev det dog for svært at finde hjem og vi ledt ofte timer i angst efter hende, bange for at hun blev kørt over eller lå et sted og døde alene i marken. Dyrlægen var en, som jeg kender godt og er tryg ved.

Det var det hårdest næstefter at følge min mors død. Tårerne ville ingen ende tage

Dyrlægen forklarede, at om lidt får hun lidt at sove på, så hviler hun og mærker ingen smerte når jeg giver den sidste sprøjte som er den dødbringende. Så hulkede jeg igen. Selv når jeg skriver dette tudbrøler jeg og prøver at sige til mig selv, at det er bare en hund. Jeg kan næste ikke skrive resten. Jeg tog valget, at hun skulle have sprøjten. Ingen andre. Dyrlægen sagde; at hun er stærk og kæmper imod, da hun fik den sidste sprøjte. Der gik lang tid, synes jeg, før hun var helt stille. Hun ville ikke dø. Jeg tudbrølede. Tudede og tudede og som Annie sagde: jeg har aldrig set dig græde. Stærke Ninja, tårerne piskede ud… Ville ønske det var den sidste af den slags oplevelser.

Når jeg gør mine vante ting, kigger jeg stadig efter hende, ved kurven, når hundene skal ind, så skal jeg lige til at vende og ud at lede efter gamle. Men hun er væk og jeg valgt sprøjten. Føj. Jeg har det skidt.

Højgaard var i denne uge at ordne de sidste hestes tænder samt vaccinere 5 stk. Vi har 28 heste inde

I den her uge blev det så tid til at hente den fjerde hest mandag morgen på Højgaard. Denne hest måtte også blive på Højgaard i torsdags, da jeg ville have røntgenfoto af dens numse. Den er en del større på den side, som om den har en bule øverst oppe – Ainoa tog røntgen men for at være sikker på, at der ingen aktivitet/skade er, så vil hun tage scenografi. Der sprøjtes et radioaktivt ind i kroppen. Er der aktivitet (betændelse), vil stoffet samle sig ved skaden/inflammationen. Et døgn efter kom svaret: Der var intet at se. Nu skulle den være i isolation i 2 dage, inden jeg kunne hente hende. Puha… godt ikke flere unge heste, som skal aflives eller behandles. Hun ejes af mig og er i denne uge ryttervant. Da jeg har haft hende i hænder i et halvt år, var hun meget tryg og jeg kunne sidde lige op og skridte rundt.

Jeg tilrider mange heste hver måned og går op i tillid ved hestens første møde med rytter. Heste husker

Normalt går det okay med at uddanne og få heste redet til men det kræver megen vedligeholdelse fra de fødes, til de er 3 og kommer i skole til de er 6 år, begynder at sætte krop og muskler til de er 7 og 8 og 9 hvor de endelig er den hest, som de forhåbentlig er resten af deres dage. Det kræver, at du holder øje med deres udvikling fysisk i samarbejde med dyrlæger og massører. Spiser de normalt, tager de på normalt, ændrer de sig når du rører ved dem, opdager du vorter, skinproblemer. Rider du nok, lægger du nok vægt på træningen, lægger du for meget vægt på. Er de mentalt med også…. Ja det er ikke nemt at lave en konkurrencehest men det er jo også det ekstra krydderi, der er godt, når det så lykkedes. Og heldigvis lykkedes det størstedelen af gangene.

I denne uge kom også min super sponsor fra Kongeå Sadelmager forbi med en sadel de stiller til rådighed. Det var bare så sødt at bruge tid på at komme forbi mig. Min sponsor mente ikke, at jeg kunne ride rundt i den slidt sadel mere. Nu har jeg så 2 sadler som er til at vise frem, da min rideudstyrssponsor også lige havde modtaget min sadel lavet af prestige i Italien. Den var så flot som ny

En glad rytter med prestige sadlen og en glad rytter med KS-sadlen. Heldige mig

Så fandt en hest sin nye ejer og gik i dag igennem handelsundersøgelsen og skal afhentes af ny ejer på lørdag. Tillykke til køber og sælger. Denne hest havde hele 3 købere på en gang, så den var ret populær. Nu kommer der så nye tilridningsheste ind på lørdag.

Vi har i denne måned tilredet 2 nye heste fra at de både løb og var ved at kaste sig, hvis de skulle have et dækken på, til at vi nu traver med tillid og ro rundt på dem. Vores egne 3 heste har også fået rytter på og er i gang med skolen, så nu må vi se, hvilke nye tilridningsheste kommer i stalden på lørdag. Da de desværre begge har tabt deres ryttere lidt for mange gange, inden de kommer her, har de allerede fået en utryg start på det at være ridehest. Dette skal jeg afkode til TRYGT at have rytter på. Jeg vil bruge de næste 14 dage på at analysere, tale til og med dem samt lave lidt horsemanship øvelser. Så må vi se, hvad hestene siger til mig.

Bergers Smedie fik også ordnet alle heste og kommer også fredag denne uge til min elevs som skal ha såler. Smed er utrolig vigtig helt fra starten af hestens opvækst. Et loyalt og langvarigt samarbejde kræves for at bygge hestene stærke og sunde op til at kunne holde som ridehest.

Vi får da også løbende spulet områder af stalden. Vi tager det altid i etaper, da vi spuler og kalker, når hestene er på fold. 10 af hestene er på døgnfold, så kan man flytte rundt på hestene og få alt vasket ned og kalket inden juli.

Steen får ordnet haven og Ronny hjælper hvor han kan samt Mac ordnede lige traktor Kaj, så nu skal foldene køres jævnligt igen. Nyt grus i hallen og bonden har glattet ud. Det er aldrig kedeligt her.

Ordne folde og baner samt haven er en del af vores travle hverdag. Der skal muges sten og lort overalt.

Tirsdag nåede teamet og jeg en tur på Odense galopbane. Min gamle galoptræner still going strong. Og skønt at se heste, som jeg har tilredet gå løb. At ride hurtigt er nu ret sjovt

Næste uge skal jeg til stævne sidst på ugen, og det glæder jeg mig til. Mit team klarer hestene herhjemme de 3 dage jeg er væk. Min lille super Nordmand, der også rider godt og endda med kærlighed kan ride alle hestene herhjemme. Og har også lært horsemanshipøvelserne. Steen muger og passer heste. Annie og Ronny hjælper, hvor de kan. Jeg håber på alenetid i min lastbil, en miniferie i ro så jeg kan præstere med Zizou og Sif til Equitour ved familien Helstrand. Og selvfølgelig drikke kaffe med mine skønne kollegaer. Idag fik jeg trænet Zizou på en lidt større og sværere bane, så han melder klar til stævne næste uge

Vi har en plan ind til en ny plan er nødvendig… det er livets krydderi. Vær aldrig bange for at tage en ny vej, lægge en ny plan, fordi der er altid lys for enden, hvis du går efter at finde lyset. Og så husk at MÆNG dig med DE BEDSTE – det gør jeg og det betaler sig

Følg med her på bloggen hvordan det går os

Tak fordi I læser med