Kan du blive en bedre rytter med det rigtige udstyr…Kan du vinde…

Kan du blive en bedre rytter med det rigtige udstyr…Kan du vinde…

1. september 2018 2 Af georgiatimmermann

Kan det rigtige udstyr virkelig gøre en forskel og kan du blive en vinder med det rigtige udstyr?

Eller tror du så meget på, at dit udstyr gør en forskel, at det også gør. Hør min mening her, og se hvad jeg bruger af udstyr. Jeg tror på, at alt du tænker over og gør noget ved, gør en forskel.

At bruge dine sanser og observere dine heste og evaluere dine ridt gør en forskel og her kan udstyret faktisk også hjælpe dig. Jeg laver en VINDER i enhver hest men på dens præmisser. At VINDE er at få hesten til at elske at være på job/ridetur i det daglige og på konkurrencebanen. Og her kan det rigtige udstyr hjælpe både dig og hesten.

Jeg er så heldig, at få produkter foræret, som også nævnes i denne artikel. Dette er et sponsoreret indlæg

SADEL, BØJLER, STIGEREMME, UNDERLAG

Hvorfor rider jeg med denne specielle sadel fra prestige, hvor der kun er en klap og den vejer næsten ingenting. Fordi: Den er fantastisk.

Med den ene sadelklap kan jeg mærke hver en reaktion hesten kommer med, fordi sadlen er så tynd og lille og minder nærmest om en ponypude, så tæt er jeg på hesten. Dvs. når den er lige ved at stresse og stemningen er for vild på banen, så mærker jeg hestens reaktion hurtigt, fordi jeg er så tæt på hestens krop og hermed vejrtrækning. Hvis du ser starten af denne video på en 5 års hest her i august måned så stresser

hun lige inden jeg skal ride mod spring nr 1, men jeg havde faktisk mærket det inden (derfor traver jeg også lige rundt i god tid for at fortælle hende, at det er som at være hjemme på springbanen) og ja så kender jeg hende og hun hedder faktisk “HAPPY THOUGHTS”, fordi hun har været, siden vi købt hende som 3 års, HAPPY happy happy men også så happy og ivrig, at hun stresser af GLÆDE ved springning/arbejde og vi kunne være kommet skidt i gang. Derfor stopper jeg hende med stemmen, den dybe lyd jeg bruger, aer hende med “jeg er her” hjertet og starter forfra, og så slapper hun mere af og synes det er sjovt og ikke OVERsjovt.

Jeg rider med stigebøjler, som ikke knækker. Jeg elsker freejump men har en lille smule angst for at de knækker men man har bare et perfekt catch med sadlen og hestens krop i disse bøjler. Strigeremme kun en rem da jeg så igen er tættere på hesten og intet som kan gnave min læg og skinneben.

Jeg sørger for til stævner, at jeg har et smukt ens look på mine heste og her har vi valgt at ride med disse underlag fra Le Mieux.

Hestene har ofte en pad under, også fordi jeg rider så mange forskellige typer heste og har kun 2 sadler. Begge sadler er lavet af Kalveskind, som gør, at du klister mere fat, behagelige at sidde i, og ja jeg bruger harpiks til stævner når jeg kan mærke jeg har en ringere bendag eller hestene er lige scoopy nok på springene, så skal der harpiks til for at støvlerne holder fast. Og ja det er hårdt ved sadlerne, men hvad gør man ikke for at ride NUL

Jeg rider i sort eller gråt og vi har 16 heste under sadel hver dag, som ofte skal til stævner. På underlaget bærer jeg min sponsors logo Nørrelund Rideudstyr som også er leverandør af alt mit rideudstyr. Ved Inge Madsen i Odense kan jeg få al den rådgivning jeg behøver og hun skaffer mig alt jeg behøver både til stævne, hverdag og rideskolen.

LYT og Se på din HEST

Hvorfor 2 hut under trensen til stævner, fordi grunden til at hestene ryster på ørene er ofte, når du har den hut på, som er lydløs, så kan sveddråberne glide ned ad hutten inden i og drille i øret, derfor ryster hestene ofte på hovedet og hutten kan glide af. Ved at have en normal hut under så sveder hesten i den og ingen dråber driller. Jeg sætter også en ekstra elastik i de hutter som ikke går langt nok tilbage, da de ellers også kan glide af midt på banen og så er den runde røget og rimelig ærgerli,g hvis det er min championatsfinale.

Intet er tilfældigt ved mig, og jeg går op i detaljer. Jeg tror på, at det er vigtigt, at du kigger på hesten, ser dens reaktion på martingalen, om den sidder for stram i afsæt og landing, om den er for kort så hesten får et nøk før eller efter springet. Om den er forhindret i at komme fri af springet pga for stram optømning. Hvordan hesten reagerer på ben frem til hånden, og hvilket bid den arbejder bedst på. Fx så kunne jeg ikke styre min 5 års sidste lørdag i klassen men efter at have tænkt over dens ridt, så vidste jeg, hvad der skulle til søndag. Så hun ikke fik det nøk i landingen og ikke blev så voldsom fremad for benene, tog jeg martingale og sporer af og vupti var hun en anden hest og gik videre til championatsfinalen i oktober. Så kan det være senere i dens uddannelse, at jeg ændrer dens udstyr men lige nu er det det, som den skal have på/ikke på. Dette virker selvfølgelig ikke på alle hestene. Heste er forskellige.

SIKKERHED

På hestene har jeg mest en ganske almindelig martingale fra dyon, som bare er så super god (se video ovenover), da den kan klipses på, så man ikke behøver skille tøjlerne ad. Jeg har altid en gjord med en ring i og ikke bare en læderstrop, da jeg har erfaring med, at de kan gå op, hvis de ikke virkelig er sikret. Jeg tror på med et simpelt fortøjr, så kan hestene springe sig mere fri. Fortøjr der holder sadler på plads, har jeg selvfølgelig på, hvis det er nødvendigt og ellers så lidt på som mulig,t så de kan bruge kroppen bedst muligt.

Jeg sørger for så vidt muligt altid at tjekke bid som mørkner, tøjler, læderstigeremme etc. der slidt op og kan knække, da jeg før har både oplevet et bid som knækkede samt en tøjle. Og det er væmmeligt midt i springet.

Min ONE-K ridehjelm vil jeg aldrig være foruden. Den er smuk, simpel og så rar at have på. Jeg får ikke ondt i hovedet af den og jeg kan svede dagen lang i den og føler ikke min hovedbund er våd. Jeg har den ofte på fra morgen til pause uden at tage den af. Min komberdell sikkerhedsvest

har allerede redet mig med et fald af hest, som I kan se sidst i videoen – bare spol, falder på sidste spring.

Sikkerhed er for mig vigtigt. Selv mine bøjler er sikkerhedsbøjler på samtlige heste i stalden. Og alle sko med sikkershedssnude.

TØJ

Pikeur bukser fordi de bare er så stærke og holder så godt. Fuld læderbag og gerne lidt lavtaljet, selvom pikeur helst laver dem lidt højere end lavt. Med fuld læderbag har jeg igen hjælp til at holde mig fast over springene, når mine stjerner hopper til

Flotte simple hvide kortærmet stævneskjorter fra forskellige mærker, ikke farvet, gode at svede i så man ikke lugter. De bedste strømper er klart free jump – de klister lige ekstra indefra til støvlen, glider ikke og laver ingen gnavsår i hæl. De er så gode, de bedste!!

SportsBH fra Markussen Sport

Jakker fra Markussen Sport

Veste fra Markussen Sport

Jeg overvejer stadig, hvilken stævnejakke er min yndlings, så den må I vente med at høre om. Jeg rider i sort og grå, som passer til underlag, hut og ONE-K hjelme. Ser mega godt ud at holde stilen på alle heste. Synes I ikke?

Hvorfor solbriller. Jeg bærer normalt briller, jeg kan ikke se en meter forude, men når jeg springer stævner så kontaktlinser (endags), så for regn og dug fra sved fra en hårdtarbejdende rytter beskytter solbrillerne mine øjne og gør, at jeg kan fokusere på mit arbejde at kigge på bommen. Linserne kan tørre med for meget modstand fra vejrguderne, stærk sol og de mange naturprodukter der i luften og for ikke at nævne insekter. Med solbriller på er jeg beskyttet.

Hvorfor rider jeg med en body-shield som er en bandage rundt om hesten under sadlen lige bag gjorden, så man ikke laver slidmærker på sin hest fra schenklen. Er det fordi jeg har en hest som skal spores fremad. Nej det er faktisk ikke tilfældet, men ofte når han springer og fordi han er stor og stort springende så får jeg klemt lidt for meget og fordi jeg ikke kan nå ham med mine små ben har jeg sporer på og for ikke at lave mærker på hans meget sensitive krop. Han er helt fin og tynd i pelsen, bruger jeg body-shield og det virker for HAM her.

Det var lidt om min viden om udstyr og jeg kunne blive ved at fortælle, fordi jeg stopper aldrig med at lære nyt og blive bedre til at forstå de 4-benede venner. Jeg går efter, at de trives, er motiveret og elsker at præstere

Tak fordi I læser med og spørg endelig. Ingen spørgsmål er for dumme..