Hvad har jeg lært ved Riderscupstævnet

Hvad har jeg lært ved Riderscupstævnet

22. april 2019 0 Af georgiatimmermann

Er du så erfaren eller så god at du ikke kan lære mere i livet? Kører du i dine rutiner og mener at disse ikke skal ændres, fordi nu går det ret godt? og er DU altid god nok? Nej vil DU sige, fordi alle kender sætningen; du bliver aldrig for gammel til at lære nyt. Kan man ikke lære en gammel hund nye kunster? Jo hvis din vane er at ville lære nye kunster? Og det er det for mig. Mine sanser er på, antennerne er ude. Jeg lytter, ser, føler, lugter på min vej blandt mennesker og dyr.

Nogen har fortalt mig, at jeg er lidt ligesom Pipi Langstrømpe: Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt…

Fx fandt jeg ud af til Riderscupstævnet, at jeg næste gang inden start på banen, skal holde øje med DYON sidestykkernes velcro, da vi her kunne have fået den 7 præmie på Happy (som var nul og hurtig – se video nedenfor) men i stedet fik inkasseret en tidsfejl, fordi jeg måtte hive sidestykket af, da den hang i en velcro og måske kunne have gået i øjet under turen. Jeg forsøgt først at sætte den på plads, før jeg tog beslutningen at hive den af og kaste den til Malene, min super groom. DUM beslutning, lært af det. Af med den med det samme, så havde jeg nået gennem start inden de 30 sekunder. Så var det godt, at det ikke var DM.

Så fandt jeg ud af, at Zizou ikke kan lide at gå på hård jord, hvor stenen kan mærkes i hoven. Han er virkelig finfølende. Jeg lært også kort inden af min mekaniker, at man kan låse trappen til vores lastbil med den nøgle, som jeg undrede mig over, hvad var til.

Og hvad så. Hvad kan du bruge det til? Tjek Zizous hov, hvis han føles underlig. Undgå for meget at gå på den rute med dumme sten. Tjek sidestykker når du rider på banen. Lås trappen, så du undgå den måske en dag falder ud, mens du kører. Du lærer altid af det, som du optager, hvis du er modtagelig. Ikke alle VIL være modtagelig og mange kører i samme rutiner og vaner, fordi sådan har de altid gjort, og det går jo godt. Men jeg går efter, at det kan gå endnu bedre.

Hvorfor rider jeg uden sporer på Happy og med sporer på de andre heste. De andre er over 174, og jeg kan ikke nå dem så godt med mine små modelben. Happy er 169 og sensitiv for schenkler og meget ivrig. Nogle gange har jeg ponysporer på men mest uden for tiden. Hvorfor mavebælte på Zizou – det har jeg, fordi han er helt tynd i pelsen og nem for slidmærker fra mine ben ved det mindst touch. Bæltet gør også, at han ikke bliver så kilden. Jeg ændrer dog tingene, hvis jeg mærker, at nu er hestene klar på noget andet. Hestekroppe og deres mentale styrke ændrer sig også, så derfor er det vigtigt,at man følger hestenes udvikling (fysik og sind). Hav´ dine sanser i gang og brug dem til at finde ud af, hvad hestene kan lide, så de kan præstere bedst muligt uden at menneskeliggøre dem, fordi det er stadig et dyr. Men et dyr man behandler med respekt, tålmodighed og kærlighed.

Super-groom mad. Happy groom – happy horses

Min groom lært mig også sidst, at du skal redde det nederste af halen først, før du skiller det ad med fingrene. Og denne gang lært hun mig en hurtig afsadling, at man kan lade clipsen fra min super scharf gjord sidde i martingalen til den næste opsadling, så skal man ikke rode med plysen på martinggalen som måske falder af. Hav sanserne ude, lyt og lær.

Super sports-mad. Healthy rider – good leg – super horses

Jeg fandt også ud af, at Zizou er blevet stærkere. Han var klar. Jeg var kaldt på banen i går i 130 og ved sidste spring inden start, træder han en sko af. Stævnesmeden var hurtig og kanon, men der gik alligevel 15 min inden den var på. Han var kold igen. Var han stærk nok fysisk til en helt ny opvarmning, eller skulle jeg prøve med at starte med en lodret lidt højere end normalt, så han fik mindre opvarmning. Jeg gjorde sidstnævnte, men det kunne han ikke kappere, sprang underligt, så jeg beorderede hurtigt groomen til at sætte ned og starte helt forfra. Og det virkede. Små spring, lade som om alt var, som det plejede. Vi varmede blot op for anden gang. Og på banen… kunne han holde…var han for træt… Jeg vidste det ikke, men det er jo det, som man skal teste. Jeg red som om intet var hændt. Og han var stærk og sprang helt fantastisk – se bare videoen her. Så jeg lært at han er sensitiv, vanepræget (som de fleste heste er) men blevet stærkere. Den hest er en ener.

Jeg lært også en del om mennesker igen igen… Jeg kender de fleste på pladsen, men mest dem som jeg snakker med selvfølgelig. Mennesker er svære, fordi de har flere sprog. Heste er nemmere i hvert fald at gennemskue. Men for pokker hvor jeg bare elsker HESTE, dyr og mennesker.

Be good – spread LOVE around you. Let the World feel your love. Stand together  

Tak til Riderscup fordi de også bare vil lære nyt og blive bedre og bedre til at holde stævner. De vil det bedste for ryttere, crew, sponsorer og tilskuere. Det er et helt fantastisk stævne med rigtig sportsmad i cafeteriaet. Og også rigtig groom-mad. Gode forhold, ikke koldt, ikke varmt, vilde kulisser at ride i, flotte skinnende spring og et super crew og set up. Og så skinnede solen på alt og alle her ved Riders.

Vi ses næste gang til Riderscup stævne

Nu øver jeg videre