HAR DU sat dit mål for 2019

HAR DU sat dit mål for 2019

2. januar 2019 0 Af georgiatimmermann

Succes kommer til den som bærer viljen i hjertet. Et nyt år starter altid med, at folk sætter mål. Men hvor længe holder DINE mål? Mål for at tabe sig, mål for at dyrke sport, jorden rundt, safaritur, mål for at komme 2 x ned i fitnesscenter, løbe 3 x ugentlig, løbe 1 maraton, mål til at gøre 10 gode gerninger i år, mål at være mere husmor, mere kone, mere mor. Mål som gør dig til et bedre eller lykkeligere mennesker? Eller gør det dig lykkeligere? Hvorfor sætter vi os mål? Hvorfor ikke bare leve derudad og nyde nuet og dem omkring sig?

Jeg kan kun svare, hvorfor jeg sætter mig mål. Jeg er et menneske, som elsker udfordringer. Lige siden jeg var lille, har jeg søgt udfordringer og projekter. Nogle søger lykke via rigdom i materielle ting, andre i forhold og familie. Jeg søger det via udfordringer til mig selv: VIL, KAN, SKAL. Jeg higer efter at blive bedre, at kunne ting. Med alderen er det heldigvis blevet mindre at skulle lære nye ting, fordi puha jeg har da prøvet en del: Badminton. Gymnastik, svømning på højt plan – hvorfor – bare fordi jeg KAN. Ridning på hobbyplan hele mit liv, 13 år professionel og for 10 år siden skiftede jeg disciplinen væddeløb og military ud med ridebanespringning; at nu skulle jeg blive rigtig god til det. Denne sti befinder jeg mig stadig på og arbejder hårdt på at nå enden, hvis den da findes.

Jeg sætter hvert år ord på mine mål. Jeg starter med at skrive, hvor jeg er i 2018.

Jeg sender gerne en pdf fil helt gratis til dem, som skulle have lyst til at bruge min målsætningsseddel

At sætte ord på dine mål, gør dig endnu mere målrettet. Du får ligesom lettet en byrde fra din skulder, blod på tanden, fordi du har turdet skrive dine tanker ned. Der skal MOD til, at sige dine mål højt. Jeg husker da tydeligt i folkeskolen at ”vennerne” fniste i hjørnerne og helt sikkert fik talt godt bag ryggen, når jeg annoncerede et af mine crazy projekter, som jeg skulle nå; fx at jeg skulle et år til SCHEIZ, som 18årig helt alene. Endnu mere da jeg for 14 år siden sagde til svigerforældre, venner og familie, at Steen og jeg ville købe et ridecenter og jeg skulle leve af at ride. Vi var et sjovt frokostemne i lokalområdet. De har sågar indrømmet, at de lavede små væddemål om bytosserne holdt et år eller max 2. Jeg hørt også rygter om at hestefolket omkring mig, kaldt mig ”kvaksalver” – det skulle jeg google, før jeg overhovedet vidst, hvad det betød (en som driver virksomhed uden at være autoriseret). Det er her, at du skal være stærk og være dig selv mest tro. Mæng dig med dem, som TROR på dig og er det NUL, ja så må du TRO ekstra stærkt på dig selv. Jeg havde min mor, min søster og en enkelt veninde som troede på mig. Mange år efter så har jeg en del andre, som tror og ved, at jeg KAN.

At sige de nedskrevne mål højt til en ven, er heller ikke dårligt, fordi så føler du også, at der er en, som tror på dig samt at det giver mere blod på tanden til at gennemføre dine mål.

Min målsætningsplan hænger jeg op på kontoret sammen med en kalender, hvor alle stævner jeg har planer om at deltage i skrives op. De hænger, hvor jeg ser på den hver gang, at jeg sætter mig til computeren. Jeg har også taget et foto af dem til min telefon. Jeg har også fortalt dem her på min blog og FB. På den måde står jeg til ansvar for at forfølge mine mål i 2019 (overfor mig selv mest) men også overfor dem jeg har fortalt mine mål til. Er det ikke bedre at tie stille og holde målene for sig selv, hvis det nu skulle kikse med at opnå dem. Fordi så ved ingen, hvad jeg VIL opnå og jeg kan ikke blive til grin, når jeg ikke opnår dem? At forsøge er for mig at forfølge dine mål. Skulle målene ikke lykkedes, betyder det jo ikke, at du er dårlig eller svag, blot du har forsøgt og noget ændrede sig. Skulle du ændre sport, karriere, flytte bopæl, tage anden uddannelse – At turde tage valg er den vigtigste del i strategien for at nå dine mål, men det er også her, hvor dine mål kan ændre sig. Du tager valg i livet, som passer til, der hvor du befinder dig. Når du tager valg, kommer der nye valg. At GØRE noget så sker der også ændringer. At gøre ingenting, så sker der ingenting.

Hvad gør DU for at opnår Dit mål:

  1. Skriv dit mål ned; Ride et stævne, ride din hest til, blive bedre husmor, gøre din uddannelse færdig. Tabe dig 20 kg, løbe en maraton,blive B rytter, ride DM. Sæt et mål der gør dig glad – det får hjulene til at køre
  2. Find den person som kan hjælpe dig med handlingsplanen for at nå dit mål; Personlig træner, mor, ven, en coach… Mæng dig med dem som TROR på DIG
  3. Hæng dit mål op hvor du ser det hver dag
  4. Sørg for at lave tid i din kalender til at nå målet
  5. Rejs dig når du fejler og hold målet for dit øje så udvikler du dig.
  6. Vær flittig

Jeg rider med sikkerhedsvest for at beskytte mig selv bedst muligt ved evt. fald

OG HUSK – DU KAN HVAD DU VIL

Viljen i dig gør, at du TROR på det, som du skal NÅ

Gi gas med dit nytårsfortsæt og husk intet mål er for stort eller lille blot det kommer fra hjertet

GODT NYTÅR og tak fordi I læser med