Er sofaen mere fristende end hesten?

Er sofaen mere fristende end hesten?

29. maj 2022 Af Georgia Timmermann

Kan DU altid tage dig sammen til at gå i stalden? Har du problemer med at tage dig sammen til at tage ud at ride? Får du dårlig samvittighed, fordi du ikke motionerer din hest nok? Er det nogen gange din samvittighed og ikke glæden, som styrer dig i sadlen?

JEG vil så gerne nå mit mål med min ridning. Kender du den sætning?

Måske er det med at komme ud at ride, opnå det du drømmer om, blot en drøm, som forbliver en drøm.

Drømme nås ikke ved at drømme dem. Drømme nås ved at VILLE nå dem. Og VILJEN er noget, som du træner.

Held er noget du opnår jo flere gange, at du gør handlingerne. Fordi sjovt nok; jo mere du træner, jo mere heldig bliver du.

 

Så når du ikke kan tage dig sammen til at komme ud på cyklen/bussen/ i bilen til ridning. Hvad gør du så for at træne VILJEN til at ændre det:

 

  • FÅ en coach enten mental eller fysisk som vil DIG. Gerne begge dele godt. 1 gang om ugen skal du have undervisning fysisk, om det er dressur, horsemanship, spring eller terræn er dit valg. Fortæl vedkommende dine mål og drømme. Jeg træner bedst min VILJE ved at skulle stå til ansvar for mine delmål. Når de er sagt højt til mig selv, skal de også tales højt til en anden, som så følger op på, at jeg når de delmål. Jeg har lyst til at vise min træner, at jeg har trænet siden sidst. Jeg har brug for et skub fra en træner, som vil mig. En træner som drives af at udvikle mig.
  • Hvis en træner er en økonomisk hindring eller ikke noget for dig, så find en ven at ride med. Hvis der ikke er en ven det sted, hvor du står opstaldet, så find et sted hvor der er. Sammen kan du meget mere. Sammen træner du bedst. Fortæl din ven at du har problemer med at nå dine drømme og lad din ven blive en del af dine drømme. En god træningsmakker er guld værd til igen at holde dig i gang mod målet, når VILJEN svækkes og bilen ikke lige starter sig selv.
  • Måske drives du af at ride stævner og vinde. Læg en trænings- og stævneplan som driver dig i stalden
  • Evt. lav en rytme i din ugentlige planer, at du har helt hestefri 2 dage i ugen og sæt et bestemt tidspunkt af til, hvornår du skal være i stalden de andre dage. Måske undgå at køre hjem efter job. Hav dit ridetøj på opstaldningsstedet eller i bilen. Har du eget sted, så tving dig til at have en rytme. Rytme og rutiner træner din VILJE. Ridetøjet ligger klar samme sted. Sæt dig måske et mål, at du skal holde din rytme en måned. På den måde har du så et SLUT i dit hoved. Evighedsmål kan godt demotivere. Når måneden er gået, finder du måske ud af at det var ret godt og fortsætter en måned mere. På den måde træner du allerede din VILJE.
  • Eller drop at have mål. Få en nussehest/en foldbums. Ikke alle behøver at have mål. Vær ærlig overfor dig selv. AT overdrive og demotivere en selv, gør kun din VILJE ringere. Livet er sjovere med mål du opnår. Hvis det bare er at møde i stalden så er målet opnået og indfriet. At have urealistiske mål får dig nemmere til at give helt op.

 

  • Og altid huske at dine Mål har en pris. Du kan ikke opnå alt. Der er til- og fravalg for at opnå drømme. Uden fravalg kommer muren på et tidspunkt. Vær selektiv med at vælge dine mål. Og find det mål som får dig til at synes, at det er sjovt. Når det er sjovt, så opvejer det det mindre sjove. Og du vil altid forsøge at opnå det sjove igen.

 

Al den snak om drømme og hvad du gerne vil men ikke rigtig har muligheder for, fordi

 

jeg har børn/familie

ingen penge

ingen bil

ingen god nok hest

ingen hest

Du kan, hvad du vil, hvis du vil det nok. Processen (vejen frem til målet)i at styrke din VILJE, er det som gør din vilje stærk:

 

  • Lån en hest, mug ud, hjælp ejeren. Tænk ikke i penge hvis du vil noget større i livet
  • eller find et job i en stald, mug ud, strigl, vis du vil lære om heste og så åbnes der også nye døre for dig og din VILJE
  • tal med din familie om mulighederne for frihed med hesten. Vær åben. Din lykke ved at gøre det, som gør dig glad, smitter også af på din hverdag, familie og dit job. Men tal om det med dem, som dine mål påvirker og læg en plan

 

Husk også, at livet er op og ned, hårdt og nemt, godt og skidt. Som filosofferne sagde før Kristus; du skal vide, hvad der er ondt, før du kan vide, hvad der er godt. Lykke og ulykke følges desværre ad i livet. Det er det, som gør os til mennesker og det som gør, at vi kan nyde LYKKE, når den er der. At acceptere det, styrker din VILJE i processen mod dit mål.

 

 

God ride- og eller nussetur med din hest

fb-share-icon