Er ridning en sport eller en festival?

Er ridning en sport eller en festival?

30. juni 2019 4 Af georgiatimmermann

Hvis ridning er en sport, burde vi så ikke opføre os derefter. Jeg tager i dette blogindlæg fat i et tabuemne, fordi jeg tør og kan. Og fordi jeg synes, at vi skal blive bedre til vores sport. Hestene vælger jo ikke selv, hvem der sætter sig på ryggen af dem. Du bliver, som du spiser og lever.

Du kan ikke leve af MC D hver uge. Det er hurtig mad og ikke for sportsfolk. Men med måde

Når du er voksen, så vælger du selv din livsstil. Når du er Ung, så gør du som det miljø, som du befinder dig i. Forældre kan påvirke med deres opdragelse, men de kan aldrig blive så stærk påvirkninger, som det miljø de unge befinder sig i. Miljø smitter. Vi gør, hvad hinanden gør for at skabe sammenhold.

Du bliver som du spiser. Nyd alkohol i små mængder

Ingen skal komme at sige til voksne ryttere, at du ikke må ryge på hesteryg før, under og efter dit ridt. Du kan også gerne tage en shot for at dulme nerverne, inden du rider ind. Ingen bestemmer over dig. Eller… gør vi? Gør forbundet? DRF skriver: ”Alle voksne personer i og omkring ridesporten er rollemodeller for sportens børn og unge” (https://www.rideforbund.dk/~/media/rideforbund/Om%20DRF/Politikker/Alkohol.ashx)

Er konkurrenceridning på d,c, B og A plan forbundet med festaber, rygning, kaffe og pommes? Hvor er det gået galt? Når jeg spørger min mand, som er på fuld tid kredstræner, ungdomsudvikler, seniortræner samt landstræner i badminton for u15 om, hvor mange der ryger og drikker til deres stævner. Så kan han egentlig ikke rigtig huske, om der er nogen. Og de ryger i hvert fald slet ikke før en kamp. Og self ikke indenfor eftersom Danmark har fået rygeloven indført. Alkohol er helt udelukket til hans samlinger og stævner.

Jeg har bedsteveninder indenfor ridning, som ryger og drikker, og jeg elsker dem højt. Uanset hvor tit jeg siger til dem, at min mor døde af det kun 7 måneder efter lægerne gav dødsdommen. KRÆFT overalt pga. rygning. Min pige, du er så sej, lev for mig og ryg aldrig. Jeg ville ønske jeg havde stoppet noget før. Byg dit hestehotel op. Jeg ved du kan. Min mor ville bare ikke dø… men det gjorde hun, kun 55 år. Hun er evig savnet. Og ja du dør også ved biluheld, falder og slår hovedet – alle undskyldningerne fra rygere har jeg hørt nok af. Og ja du bestemmer selv. Men hallo – vi hestefolk kan da i det mindste stoppe med at ryge i stalde, på banen og være rollemodeller for de UNGE. HVAD I seje voksne gør, gør de unge også. I er rollemodeller. Så vær en god en. Ryg hvor det måske ikke generer andre eller fremprovokerer, at du er sej når du er ryger. DU er sej, unge mand eller kvinde, hvis du ikke ryger.

Er det sådan, at du vil have at dine børn skal leve?

Her kan I høre en af mine veninder, som jeg har kendt, siden hun var 9 år gammel – umulig at få på rette vej. Gør ikke som min veninde. Forældre og miljø smitter. Ja jeg griner ret sarkastisk på denne video, fordi jeg synes jo virkelig, at vi trænger til en kursændring.

Hvad synes I? Skal folk ride rundt på opvarmningen med en smøg i kæften, fordi de kan og må. Det er deres liv. De bestemmer selv. Ved siden af opvarmningen rider så de kommende talenter i vores sport og kigger på de ”voksnes” bane. Wow de er seje, tænker ponyrytterne.

Er sporten ridning forbundet med tynde ben, kaffe, usund kost, rygning og alkohol, store numser og maver, et par Panodiler er normalt og hvem ved hvad der ellers indtages. Vi ved jo alle, at det ikke er godt for kroppen? Det gør dig ikke til en bedre sportsudøver. Det reducerer dit liv kraftigt samt din daglige energi. KAFFE som kost, alkohol i store mængder under weekendens stævne samt et hav af smøger gør dig ikke til en sportsmand på topplan eller eliteudøver. Og det gør dig i hvert fald ej heller til et SEJt FORBILLED.

Jeg har lært via viljestyrke at spise sund kost; morgen, middag og aften. Bland selv må komme efter aftensmad. Hvorfor? Fordi jeg vil gerne have mere energi, sundere hud, bedre levestil.

Fortjener hestene ikke også en stærkere og sundere rytter. En rytter som er fokuseret og i balance som DRF skriver under deres alkoholpolitik.

Præsterer vi bedre på alkohol og en masse smøger? Er det nødvendigt for at dulme nerverne?

Jeg undrer mig også over, at man kan ride med kæmpe mave på højt plan – respekt for det og stakkels hest. Cafeteria og Vip har god mad og vin og få har viljestyrken til at tage vand og mere salat. Heldigvis er der også mange af mine super seje kollegaer, som motionerer ved siden af ridningen og lever sundt.

Panodiler kan indtages, hvis du virkelig er syg. De er også tilladt med måde i ridning. Det samme gælder alkohol. Rygning må I gøre som I vil. Og ja slid og hård træning smadrer også kroppen så derfor skal der også her trænes med måde. HVIL, restituerer og lyt til din krop.

Jeg skal ikke bestemme jeres liv. Da jeg var ung, drak jeg også løs og gav gas til fester, men dengang gik jeg heller ikke til ridning på dette plan. Jeg drak aldrig aftnen før en badmintonkamp, da jeg helt sikkert så ville bøde derefter. Jeg havde en krop, der knap kunne løbe 5 minutter hvis jeg havde været til druk næste dag. Nogle hestefolk siger de rider bedre dagen efter druk. De trodser alle statistikker

 

Jeg synder også, men ikke ofte og helt klart med måde, når jeg skal dyrke konkurrence dagen efter

Jeg har da set ryttere til stævner komme på banen næste morgen til et stævne BAGSTIV, hvilket også ofte resulterede i en katastroferunde, et hæsligt ridt til hest og ofte en diskvalifikation, fordi vedkommende glemt banen. Mange synes det var utrolig morsomt at se på. De turde ikke sige det, som jeg siger nu: MELD FRA. Du var ikke sej!

DRIK dig fra sans og samling til rytterfest, men skån hesten og os andre: Rid ikke konkurrence. Jeg husker også et år, hvor jeg nærmest blev alene i en klasse, fordi et kontrolteam dukkede op og rytterne var blevet advaret derom. SÅ blev det nemt at få præmie for mig.

Jeg husker også min første gang, hvor jeg skulle ride international stævne udenfor grænsen. For at lære det rigtigt, få hjælp og blive bedre til min sport, fik jeg lov at køre med nogle af DE SEJE ryttere. 14 dage på tur med topryttere. Jeg var lidt i tvivl, om jeg var til ridestævne eller festival. Jeg har aldrig kørt med nogen siden.

Nyd alkohol med måde. Ryg hvor du ikke generer andre med din røg. RYG SLET IKKE I STALDEN. Panodiler var også nødvendigt for mig pga. hedeslag men sund kost – rigelig væske af det gode er bedste kost for mere energi og at være sund og rask

https://www.rideforbund.dk/~/media/rideforbund/Om%20DRF/Politikker/Alkohol.ashx

ER det god reklame for vores sport, RIDNING?

Tror du hesteejere, sponsorer og heste synes, at du er SEJ hvis du har været stangstiv til en rytterfest og rider næste dag på deres heste, viser deres logo frem?

Vi vil alle gerne have et OL hold i springning – skal vi så ikke starte med at forbedre vores fysik og være forbilleder i stedet for usund levestil. Tro mig, træningen og præstationen bliver også klart bedre.