Er præmier i Herning vigtigt?

Er præmier i Herning vigtigt?

22. oktober 2018 Af Georgia Timmermann

Hvorfor vandt jeg ingen præmier i Herning Oktober 2018? Det ville jeg også mægtig gerne, men desværre er mine to heste som jeg deltog med ikke klar til, at jeg lægger pres på dem. Præmier er en del af processen men også INGEN præmier hører med til processen. Hvorfor så ride så dyrt et stævne, når du ikke kan vinde nogen penge, som kan finansiere stævnet?

Jeg er så heldig, at få produkter foræret, som også nævnes i denne artikel. Dette er et sponsoreret indlæg

Herning resultat oktober 2018

SIF: 0 i Boxen (dog langsom men god tur), kommunikationsfejl (nul på forhindringerne men en volte + hav af tidsfejl), 4 fejl på sidste spring i finalen (Sifs første grandprix – endelig oppe i højderne/klasserne igen med endnu en hest, uddannet af mig fra 3-8 år, happy rider and owner).

Her ses Sif til Bækgaarden c stævne juni 2018

Stuka 3 aka Zizou: 4 fejl på sidste spring (øv), 0 (sejt), 8 fejl – en sej international debut for en 6 års kommende stjernehest.

Her ses Zizou til C/B stævne ved Riders cup uge 30 2018

At uddanne heste er en lang proces, som tager lang tid og tålmodighed, især hvis du har heste som er store og tager lang tid fysisk at forme sig. At vinde præmier kræver, at hesten er klar til at ride fejlfri, hurtigt og vende indenom. I dag rider de ekstrem hurtigt og min plan med Zizou og Sif er, at de skal uddannes op til 145. Det betyder selvfølgelig ikke, at de ikke skal kunne ride hurtigt og indenom. Dog så vil det have kostet mig uro, hvis jeg havde valgt at ride hurtigt i den første tur på Sif i Boxen i Herning og måske også uro næste dag i 140, fordi når du rider hurtigt, koster det hestene flere kræfter fysisk men også mentalt husker hestene, at du har givet max gas rundt og så havde forberedelsen til store tur på SIF været = uro så derfor har jeg været forberedt på, at dette stævne i Herning vil jeg evt. komme hjem uden præmie og i så fald kun med en grøn roset 20. pl for en nulrunde. Min plan var at gå efter at ride Nul, NUL og nul…

Men hvorfor så ride så dyrt et stævne? Det gør jeg, fordi jeg gerne vil vise mine heste frem i dette forum. Vise at min forretning er på vej med to nye gode heste op på højt niveau, men allermest fordi banerne og selve arenaen er utrolig god uddannelse for hestene. De lærer så meget ved at ride store baner, lange afstande og stort publikum. Det er en nødvendighed at vise hestene, som du tror kan komme op i 145, disse kulisser så de vænner sig til dem fra ung. Et almindelig c stævne har ikke nær så mange spring, kortere afstande og næppe disse kulisser.

2018 har budt på for få stævner til at jeg har kunnet blande mig i præmierne

Herning hingstekåring med Sif i marts

Equitour med Sif i april

Så kom herpes i maj, juni = INGEN STÆVNER

Juli arbejde, spare

August ask debutere c stævne i 115 med Happy

Happy flot fanget af fotograf Per Torp Oktober 2018 championatsfinale

Århus debutere i 120 med Happy og debut i 125 og 130 med Zizou gav en billet til finalen ved Blue Hors i championats springning

Ugen efter Blue Hors stævnet tog vi til Equitour Oktober i Herning med Sif og Zizou

Men har det ødelagt mine chancer for at lave mine heste til 140/145 heste?

Nej det har det ikke. Da hestene stadig har fået en masse erfaring. Og de er ikke slidt op og så længe jeg får uddannet dem med flere stævner i 2019, så skal det nok komme med at ride nul og dreje indenom, så jeg ikke altid kun er nr. 36 og nul. Hestenes indstilling samt deres fysik skal bygges op til opgaven og det kræver erfaring til stævner og en masse arbejde hjemme i træningslokalet. Lige såvel som rytterne skal have erfaring og eller holdes ved lige til at levere på topniveau, skal hestene også. Dit øje og din form som rytter kan ikke holdes ved lige ved at sidde i sofaen og drømme dig til succes. Dit øje trænes heller ikke til 140 klasser og op ved at ride 110 klasser. Selvom du har gjort reddet store klasser før, holdt pause, kræver det stadig vedligeholdelse både psykisk og fysisk som rytter. Dit øje til at se afstande i højder skal trænes og dit mod til at turde skal holdes ved lige. Jo mere du er til store stævner, jo tryggere bliver du i stævner og jo bedre præsterer du.

Få c stævner og b stævner gør dig bare ikke skarp nok. Jamen hvorfor starter Georgia så ikke flere internationale stævner?

  1. Økonomi. Der skal penge til at forlade dit sted og starte stævner, hvor du overnatter ude. Stævnerne er dyre men at forlade dit eget ridecenter er også dyrt. Kunderne vil, at du er hjemme. Hestene derhjemme skal rides, dine ansatte og kunderne du underviser mangler dig hjemme. Kunderne vil selvfølgelig også gerne, at du er en verdensstjerne på de store baner, se dig på tv men i sidste ende vil de helst at du er der for dem, hvilket også er korrekt, fordi de er min levevej. Og det er en prioritering og jeg har valgt at beholde nogle af hestene for at jeg kan gøre dem bedre og mere værd og derfor skal der spares på stævnerne i 2018. Jeg håber at 2019 gir et større sponsorat så jeg mindst får råd til 1 stort stævne pr. måned.

Hvad er din plan Georgia. Hvor vil du hen ad?

Hvis du vil uddanne gode heste og leve af at sælge til de gode ryttere, kræver det, at du har råd til at uddanne dem og selvfølgelig, at du ved, hvordan man gør. Det kræver du har nogle loyale og dygtige mennesker bag. Det kræver at du er flittig (har viljen til at stå op hver morgen), har modet når fejlene kommer, til at fortsætte.

Og det kræver at du kan organisere din hverdag, prioritere og mest af alt har en PLAN og går efter den:

Før et stævne

Der bliver forberedt at forlade stævne lige såvel som forberedt at deltage til stævnet. Hermed mener jeg at der tilrides og trænes heste derhjemme op til stævnet med mig på ryggen af de fleste heste for at forberede, at jeg kan overlade disse heste 3 dage jeg er væk til pigerne. Weekenden har pigerne fri og de frivillige træder til med at muge, lukke ud og ind, skylle ben og tjekke op. Det kræver et godt overblik og at du er god til at organisere og have med mennesker at gøre. Intet er ved os overladt til tilfældighederne, alt er planlagt for at det kan lade sig gøre at få mig afsted til Herning.

Under et stævne

Hvorfor er du alene afsted til stævne Georgia uden groom eller hjælper. Det er jeg til dels, fordi jeg har brug for alenetid i min lastbil. Jeg har brug for at kunne være sammen med mine kollegaer, snakke forretning med dem jeg møder, igangsætte nye hesteprojekter. Her i Herning er der fx blevet åbnet to nye døre blot ved at bevæge mig ud og snakke med folk. Disse to døre må I høre om en anden god gang og vente med spænding. Jeg er også alene afsted, så pigerne kan få fri, når de har knoklet mandag til fredag og to heste kan jeg lige klare selv. Jeg er så heldig at have mine to trænere Kristian og Andreas til samme stævne for at hjælpe mig på opvarmningen, da opvarmningen er det sted, hvor man helst skal være en ekstra mand.

Efter et stævne

Evaluere, planlægge hvad der skal ske med de to heste jeg red på og resten af stalden. De to heste der har deltaget i dette stævne, har nu stævnefri de næste par uger måske sågar 4 uger – der skal rides ture de næste 3 dage. 1 time ud af landevejen og fold resten af dagen. Derefter er der gang i dressur, seriespring (=styrke hestene), ligeud landing og afridning bedre, vendinger til springet, tur, fold, dyb longe…Få undervisning af mine trænere så der altid er flere øjne på hestene, så man altid har en at evaluere sammen med.

Lige nu er der fokus på mine andre opgaver i min virksomhed nemlig at undervise mine seje ryttere, hjælpe mine kunder, sælge heste og træne, tilride, uddanne de næste i rækken

Never give up…the passion drives you to action og en dag kommer præmierne også til os…

Og tak til alle min sponsorerer og leverandører, som gør det muligt at starte dette stævne

Tak fordi I Læste med

fb-share-icon