Er DU for godt et hestemenneske til at lære nyt?

Er DU for godt et hestemenneske til at lære nyt?

13. februar 2022 Af Georgia Timmermann

F pokker jeg er heldig. Sikke et setup at være en del af Firkløverets Springakademi. Tredje gang at jeg deltager i træningen ved Björn og Maria Gretzer. At være en del af et træningsmiljø siden august 2021 har bare sat skub i min motivation til at komme i endnu bedre fysisk form. Det har motiveret mig til at sætte store mål for min sport endnu engang. Guldkornene fra træningen glæder jeg mig til at dele videre til mine elever.

Sjovt nok så ser jeg ikke mange professionelle springryttere, af de som rider i a,b,c landsholdstruppen få undervisning ugentligt, 14. dag eller bare en gang om måneden? Eller også hører jeg bare ikke om det? De er nok så dygtige, når de er i den trup, at de ikke behøver en træner hver uge. Jeg ser ellers at top dressurryttere har tilknyttet egne trænere. Hermed mener jeg ikke landsholdstræning og eller landsholdstrænere.

Fx i tennis og badminton har nogle spillere skabt friheden til økonomisk at skabe sine egne rammer for deres træningsmiljø. Der er mange penge i disse sportsgrene og mindre udgifter forbundet. Du behøver heller ikke skulle starte med at have penge for at blive en god badmintonspiller.

I Badminton har spillerne altid en træner tilknyttet, om du har dit eget setup i Dubai eller er i DK. I badminton er der nationale centre, hvor de bedste samles og trænes, så derfor er det ikke nemt at sammenligne badminton med ridning, selvom det jo egentlig også er en individuel sport.

I tennis rejser de til træningsmiljø/træningspartnere og, træner der hvor turneringerne er. Skal du begå dig i top sport skal du træne og ride stævner der, hvor de bedste træner og rider stævner. I Danmark er det svært at blive top god med kun flid og talent for hest, hvis du ikke har disse muligheder. PENGE skaber Mulighederne for at nå top sport i ridning. Det er dyrt at indkøbe heste og materiel dertil.

Akademiet givet dig mulighed for at træne i et lignede træningsmiljø nogle gange om året og bidrager til den udvikling, som du har mulighed for at få med de midler, som du nu engang har.

I akademiet har vi også nogle at sparre planlægningen af den daglige træning med. Her er nogle som kommer med input til dine mål, din strategi for at nå målene og, hvem der skal hjælpe dig med målene. Ingen kan komme til VM, EM eller OL med succes uden

SAMMEN er vi stærkest

Heldigvis vil jeg aldrig blive så dygtig, at jeg er færdig med at modtage viden fra andre dygtige. Du kan altid lære nyt.

Og nyt det lærte jeg igen i weekenden ved Maria og Bjørn. De får mig til at arbejde med mit flatwork/springdressur på en disciplineret måde. Lige netop disciplin er en af mine svage sider, da jeg hjemme på matriklen godt kan gøre det lidt for let for mig selv i den daglige dressur. Det må godt gøre lidt ondt på kroppen, når du træner. Hesten skal styrkes for at kunne holde til topsport. Her er temposkift og ligeudretning let sæde ikke helt nok.

Som I kan se på video, går Maria og Björn meget op i flatwork og, at bagben er aktive i vendinger. Up in the body men stadig give efter over springet og stadig let sæde. Svært men ikke umuligt. Forsøg og, forsøg lidt mere og, forsøg endnu mere og lige pludselig så lykkedes det.

Det du gør, bliver du god til.

Der var ikke megen tid til workshops og hygge, da jeg gerne vil se de andre ride. Du kan altid lære noget ved at se og lytte til dygtige trænere og ryttere. Jeg har jo mange forskellige heste under sadel dagligt, da jeg lever af det. Ved at se og lytte til hvilke tips de andre fik med den vilde, den spooky, den unge, den tunge, den stive, den rolige hest, så kunne jeg relatere til nogle af de heste, som vi har hjemme i stalden.

Med mig havde jeg 10 års vallakken Stuka 3, som i næste uge i Odense skal debutere i 140.

Lastbilen blev i hvert fald ikke slidt på de 2 dage, da vi mest var i hallen, stalden eller til hest. RidersCup som lægger deres flotte faciliteter til arrangementerne, har alt et træningsmiljø behøver. Glenns gode mad nød vi self godt og rigeligt af. Fredag aften kartoffelmos – min yndlingsret – juhueee. Vi fik også mødt nogle interesserede avlere, som var på visit lørdag. Akademiet vil gerne forene avlerne og rytterne. Akademiet laver en avlergruppe, hvor målet er at avlerne stiller heste til rådighed og akademiet stiller ryttere til rådighed. Du er ikke bedre end den hest, du sidder på. Hermed kan ryttere og avlere lave en ligeværdig aftale om et samarbejde med hjælp og sparring fra akademiet.

Venner er vigtige for at føle sig tryg i din træning

Workshops; præsentere dig selv på en fortællende måde på Firkløverets website. Hvordan sælger du dig selv og springakademiet på SoMe kanalerne bedst muligt? Et krav for at blive optaget i akademiet og blive ved med at være på holdet er UDVIKLING i din ridning. Hvad er dine mål på kort og lang sigt i ridebanespringning? Glæd jer til at læse min præstation sammen med de foto der blev taget af seniortruppen i det flotte februar solskinsvejr på Firkløverets website

Tak fordi I læste med og endelig skriv, hvis I har spørgsmål eller noget, som I gerne vil have uddybet. Kommenter endelig på bloggen

Kærlig hilsen

Georgia

Malene, Sandra og jeg i de nye jakker som forener Firkløverets Springakademi

fb-share-icon