Er du en nørd med udstyr?
Ad Advertorial

Er du en nørd med udstyr?

10. januar 2022 Af Georgia Timmermann

Jeg nørder i udstyr. Ikke fordi det skal været et bestemt mærke eller skinne på en speciel måde. Men fordi det skal fungere optimalt for hest og jeg. Første regel ved mig er, at hesten skal have så lidt udstyr på som muligt. Udstyret så let som muligt. Hesten skal have optimal frihed til at bevæge sig. Udstyret skal helst være anatomisk korrekt, således at hesten ikke føler ubehag. Scharf Freedom gjorden gav mine heste optimal hestevelfærd. Og så er det jo fedt at støtte et dansk mærke.

Scharf gjorden har jeg nu brugt i 3 år og den fungerer på alle heste. Den passer til min monoflap springsadel fra prestige med lange gjordstropper. Fra dag et har jeg mærket en forskel på reaktionen fra hestene, når du spænder gjorden første gang, på især de unge. Hestene elsker Scharf. Og så elsker jeg Scharf. Hestene skyder ikke ryg, rykker ikke på sig eller viger for spænding af gjord. Nogle er gået fra gjordkrampe til ingen gjordkrampe.

Scharf-freedom gjorden trykker ikke på men følger brystmuskulaturen, når hesten bevæger sig

Jeg var nervøs for i starten om den lille strop, som holder gjorden i hver side også var stærk nok, men ind til nu er den aldrig gået itu. Den er også testet at kunne holde meget mere end en hest spænder op. Den ser bare så lille ud, men lige netop det elsker jeg også. Jo mindre udstyr på hesten. Jo mindre er den indrammet, og jo mindre underkuer du dens bevægelighed.

Om sadlen ikke roterer. Nej tværtimod, så holder Scharfgjorden sadlen meget mere fast om hesten, når den er 3 dimensional. Trykket til brystmuskulaturen flytter sig med hestens bevægelse, i stedet for at være låst fast.

Hvis en sadel roterer, vil jeg mere tro, at det er forkert sadelstørrelse eller -type til den hest. Jeg kan endda have lam under sadlen, og gjorden holder stadig sadlen fint fast. Gjorden er nem at spænde, fordi det er kvalitets læder.

De fleste af vores heste har lam under sadlerne, fordi vi bruger sadlerne til mange forskellige heste hver dag. Derfor er det ekstra vigtigt, at gjorden holder sadlen optimalt på plads.

Har du spørgsmål til gjorden fra Scharf så endelig skriv en besked. Gerne her på bloggen så andre kan få glæde af svar og viden.

Vil du gerne høre min erfaring med andet udstyr-skriv endelig en PB, også her på bloggen, så vælger jeg måske dit emne næste gang.

Tak fordi DU læser med

fb-share-icon