Hundelort i huset er bare klamt

Hundelort i huset er bare klamt

15. april 2019 0 Af Georgia Timmermann

En uge i hesteland går bare hurtigt. At have sit eget sted er selvfølgelig fedt, men det kræver også meget skovlen LORT; fysisk samt organisatorisk arbejde. Hele området skal vedligeholdes, samtidig med at du skal arbejde din normale hverdag, hvor du træner hestene og underviser ryttere.

Hvordan klarer jeg det? VILJE og passion får hjulene i gang. Jeg har en unik vilje. Selvom jeg ofte er træt, så tager jeg lige en morfar og efter den tager jeg maler- eller udmugningsskoene på uden tøven. Jeg har en masse frivillige, som kommer på stedet. De er søde til at muge, grave hovslag eller give vand på foldene. Lidt hjælp fra mange kan faktisk lette arbejdet en hel del. Vigtigt er det altid at at sørge for ikke at trække/udnytte de samme personer, men at dele opgaverne op. Sådan at det altid er dig selv, som slider mest og de andre har få timer om ugen. derfor har mine piger tit fri i weekenderne og jeg selv arbejder. Og mange bække små gør…

Mandag gik med arbejde og undervisning af mine seje ryttere. Tirsdag havde jeg kunder til en hest så gik den aften med spring og fremvisning. Onsdag havde Sif og Happy Lissi fra Mynd My Horse på besøg igen – og give en massageomgang inkl. noget kranio sakral- samt laserterapi – Lissi har arbejdet med mine heste i 3 år nu og hun er UNIK og uundværlig i min stald. Resten af dagen gik med arbejde og undervisning af mine seje ryttere.

Torsdag var lastbilen færdig og nu kan vi tage bad. Jeg har haft trucken i 3 år og aldrig gået i bad i den, da det aldrig har virket. Jeg har i al min tid også været vant til at tisse udenfor den lille bil og gå i fællesbad. Så derfor har jeg ikke rigtig tænkt over hvor fin en lastbil jeg egentlig har. Og så har den ene dag taget den anden. At lære lastbilens living at kende har taget tid. Der er også kommet brandalarm og kuliltalarm i nu, da mit liv, som I kan læse her var tæt på at slutte på en stævnedag. Jeg har det bedste værksted lige i nærheden ØRSTED Lastvognscenter. Kim, ejeren, kan alt med lastbiler og living. Kim synes dog, at jeg skal bruge lastbilen noget mere eller bo i den eller leje den ud, mennnn nu kender jeg jo folk, når man låner/lejer ting ud. Tiden til at køre meget, når man har fuld hus i heste i ridning, er der bare ikke. Lastbilen har bedst af blive brugt hver uge.

Al fokus går på kundernes heste, som skal trænes og rides fra kl. 7-15, så pause 2 timer og så undervise. De 2 timer jeg har pause, bruger jeg på at spise og en morfar, så derfor er der bare så lidt kraft til andet. Og de dage jeg har undervisningsfri, jamen så skal jeg rydde op, pudse, rengøre hus osv. Utroligt at tiden kan gå med så meget rengøring… Men intet er tvang. Jeg gør, hvad jeg elsker så det søde med det sure…

Torsdag kom dyrlægen fra de bedste dyrlæger fra Højgaard Hestehospital og vaccinerede samt svarede på et par spørgsmål som altid. Og lagde ører til Georgias evige snak om HESTE. 17 års loyal samarbejde med Højgaard gør at de bliver nødt til at lytte… Jeg nåede jeg også til et foredrag om aftnen på Højgaard omkring VIRUS; BAKTERIER og forebyggelse samt hvad man gør, når herpesvirus eller kværke kommer til din stald. Spændende, informativ info. Og fedt at vide at vi er gode til at rengøre ved os. Vi har fx separat udstyr, grimer, strigler, underlag til vores heste. Vi skyller med sæbe gjorde og bid for hver hest vi rider. Vi pudser alt udstyr 2x om ugen. Samtidig muger vi hver dag, skyller spindelvæv ned jævnligt, vasker trug osv. samt spuler stalden årligt og kalker den.

Fredag var jeg 6,5 t af sted til træning i lastbilen. Jeg har trænet ved Kristian i Hedensted i 4 år. 3 heste pudset og læsset. Jeg bruger 6,5 t i en travl hverdag, hvilket desværre ikke er muligt mere end 1 x om måneden. Heldigvis har jeg jo min egen flotte udendørsbane, hvor springene er ved at blive malet flot og de bedste groom omkring mig, som kan assistere træningen. Jeg har også en masse kollegaer i nærheden, hvis bane jeg må bruge, som jeg vil. Men tiden til at læsse 4 heste, bandager, ordne, udstyr ind, rengøre efter… Det tager alt sammen tid. De som skal gøre det hele selv ved, at det tager tid at pakke og pakke ud.

Lørdag efter at have lukket stald var jeg i biffen med en god veninde og var ret chokeret over at jeg ikke har været i biffen så længe. Jeg havde i hvert fald aldrig bestillt billet andet end via en person bag en luge. Nu var det som på MC D og mange andre steder via en maskine. Puha tiden går…Snart har vi en chip i armen hvor du trykker data og indkøber, hvad du behøver.

Søndag malede jeg løs og er næsten færdig med at male springene. Steen, min mand, skal mens jeg er til riders cup passe heste sammen med pigerne, ordne sommerfolde og slå græs samt passe vores meget umulige men alt for søde TYRKERhunde (reddet fra gaden, derfor lidt uopdragne)… Her ses hundene, hvordan de har overskidt og rodet deres værelse. De havde spist et klamt dyr mens jeg trænede oppe på banen. VILJE…

Og viljen sejrede igen. Værelse ryddet op og rengjort

Pigerne havde igen fri i weekenden, så jeg havde tjansen at lukke ind, og for pokker hvor er der gang i hestene lige pt. Sif er utrolig hestegal og HAPPY er bare happy, så når en skal ind, så starter den anden hele flokken. Og så skal man skynde sig at få heste ind, inden de resterende synes, at de skal springe over hegnet. Men det gik godt igen og nu er det mandag. Onsdag skal jeg være sammen med familien til påske/fødselsdagshygge (efter træning self). Fredag rider jeg på banen første gang til Riders cup og glæder mig vildt til 3 dages stævne. Håber vi ses til Riders CUP

NYD påsken med dem I har kær. Gør det, der gør dig glad – livet er for kort til andet

God påske