Gæt hvem der løsspringer

Gæt hvem der løsspringer

12. december 2018 Af Georgia Timmermann

GIVE AWAY – GIVE AWAY – GIVE AWAY fra mig til dig

GÆT en afstamning Far og Morfar. Gæt hestens alder = vinder I valgfri Georgia Horses VEST til rytteren  eller svedtæppe  eller Lasota armbånd

Gæt alder på hesten= Lasota armbånd

Gæt afstamning på hesten= Svedtæppe med Georgia Horses broderet logo

Er i blæret skriver I også lige om de er hoppe eller vallak

Har I fuld hus (A-G rigtigt med alle svar; alder, afstamning, køn) har I fortjent alle 3 gaver

På siden her kan I se alle heste løsspringe og de har fået hver et bogstav og I skriver blot i bloggen bogstav samt jeres svar og self emailadresse så jeg kan kontakte jer hvis I vinder. Lørdag finder jeg 3 vindere. Er der flere trækker jeg lod. Jeg udråber vinderne på FB samt sender direkte email til vinderne

Tirsdag løssprang vi en del af hestene i stalden både unge som gamle. De er fra 3 år til 12 år gamle. Nogle er DVheste og nogle ikke. Blanding mellem hopper og vallakker.

Vi bruger løsspringning til at have en anderledes træning uden udstyr og rytter og samtidig får de motion. Vi gør det stort set kun om vinteren da vi rider mere tur som anderledes ridning om sommeren. Især på vores marker omkring, en masse galoptræning.

Løsspringning gør hestene glade at springe hen over 3-4 spring – du kan lige frem se dem bukke og gi gas i landingen med et sving med hovedet eller et bukkespring.

 

Dette Indlæg er ikke et sponsoreret indlæg men en GIVE AWAY fra Georgia

Afstandene imellem er cavaletti (indspring) ud af et hjørtne og 6,20 til lille lodret og 7 til større lodret og 7,20 til oxer. Afstandene laver jeg så springene kan sættes lidt op. Jo højere hestene springer jo sværere er det hvis der er kort imellem. Jeg sørger for at de springer med teknik og ikke fart men stadig lærer at galoppere. Jeg kigger på deres teknik over springet. Har de styr på deres ben er ens fortil og ens bagtil. Er de modige, tør de springe højt eller tvivler de. Jeg hjælper dem med farten så de ikke går i stå imellem men sørger også for ikke at få for meget fart på. Jeg ser på om de er opmærksomme, forsigtige og har lyst til ikke at røre forhindringen.

Inden vi går i gang med at løsspringe, varmes de let op i trav i longe uden noget udstyr på, begge veje rundt, før de slippes løs. Vi springer småt til at starte med og slutter med den højde, som I kan se på videoen, alt efter hvad jeg ser og føler hesten magter. Selvfølgelig tester vi nogle gange grænsen og udfordrer hesten, men vi slutter altid godt, presser den ikke, og går sjældent ud over deres grænse fordi vi skal bruge løsspringning til, at de synes at det er mega sjovt at springe, når rytter kommer på. På den måde kan man springe dobbeltspring nemt på de unge, fordi de har prøvet det i det fri. Man mærker som rytter at de ved, hvad det går ud på.

Jeg bruger også løsspringning til at se hestenes smidighed, måde at være på hvis du lægger fyld under (kigger den alle gange) samt om den er god til at holde galoppen og hermed har en god balnce i landing og vendinger. Du kan lære meget om din hest ved at løsspringe og se den i aktion fri.

Vi løsspringer en gang ugentlig om vinteren

Kan i gætte hvilken alder og afstamning disse heste har. En hest har grønt pas (ukendt afstamning). De fleste er springafstamning men 2 stk. er dressurheste og de har en fest, når de skal springe, selvom de ikke er specielt dygtige til det. Man kan se at deres teknik ikke er så god som springafstamningen hvilket bare beviser at vi er gode til at avle hver hest med hver deres evner.

fb-share-icon