3 stk. Fibersprængning på bedste hest

3 stk. Fibersprængning på bedste hest

9. november 2019 0 Af georgiatimmermann

Sikke nogle uger, sikke et liv og sikke en fredag. Sammen med min bedste hest Sif, er vi nu med is, ro og lts strålebehandling på fuldtid. Det kørt bare super godt i går for min ridning og så endt det alligevel med at jeg måtte af for vildt. En unghest, som efter sigende skulle være redet til og ingen dårlige oplevelser i bagagen. Den fik et bukke flip, som om den fik gjordkrampe og uden grund efter at have siddet på den på en langside, pludselig gik amok. Vi havde self haft den i hænder hele ugen, longe og testet den ved skammel osv. Jeg landede lige på røven og har slået bækkenet så voldsomt, at jeg ikke kan sidde på højre side. Og jeg som lige havde bestilt min først sportsmassage på mandag, fordi min sidste skade pga. sparket på højre inderside af lår ikke er ovre. Flot Georgia. Det kommer til at gøre ONDT.

Ynkelig er vi, når vi er skadet. Heste er meget sejere!

Sif har siden september været under opsyn af dyrlægerne, som har tjekket og scannet hende i senerne, seneskeden bagpå koderne, da hun i bøjeprøve var en lille grad halt på begge bagben. Hun halter ikke ved ridning, longe eller andre test. Hun blev markant bedre i bøjeprøve ved behandling i september omkring senerne. I Herning gik hun helt i stå på springene, motoren var slukket og jeg valgt at trække hende fra klassen. Samtidig er Sif jo ikke den mest ridelige hest, så man ved aldrig med hende. Hun kunne først changere til højre som 7 års og det kører stadig on off med det changement. Hun vil gerne bag schenklen og helst bestemme på springbanen. Hackamore stikker hun blot af på springbanen, og hun er den eneste hest i stalden, som jeg aldrig kan ride det samme bid på. Hun er samtidig den eneste hest, som jeg vil turde springe i grime og uden sadel. Hun er samtidig en fighter og elsker at springe og vil gøre alt for sin rytter. Hun har mega kapacitet, hvor vi endnu ikke har sprunget højder, som hun ikke kunne. Hendes indstilling til opgaven er fantastisk, fordi hun vil BARE over på den anden side.

Sif og jeg har været makkere siden hun var 3 år gammel. I dag er hun 9 år.

Min intuition i Herning gjorde, at jeg fik en second opinion af en dyrlæge, da jeg kom hjem, som stort set kun arbejder med skader på sportsheste. Han scannede med det samme lår og læn. Han havde også set hendes tur i Herning. Han så hende self i longe og bøjede alle 4 ben. Dog ingen reaktion i bøjeprøve på blød bund ved bøjning.
Men scanningen fandt 3 fibersprængninger, en i hvert lår samt en i lænden. En af dem sad 13 cm inde, så der kan ingen massør, laser eller stråle behandle. Fuck… stakkels min prinsesse. Hvis blot heste kan tale og sige med det samme, at jeg har en skade lige her. Jeg er bare glad for, at jeg stolede på min intuition og ikke ventede med at gøre noget til, at hun blev halt.

Nu er det 2 måneder i skridt efter en behandling, så er hun fit igen..

Og endelig siden september har jeg en meget bedre feeling. Den væske hun fik omkring senen var altså pga. fibersprængningerne, men hvad der er kommet først og generet først er svært at sige. Nu skal vi blot scanne løbende og holde øje med senerne, seneskeden og sprængningerne.
Det er min først rigtige sportsskade på en hest. Da jeg jo heller aldrig når at beholde hestene så længe, som jeg har haft SIF. 6 års partnerskab, går snart ind i det 7.år. Jeg elsker den hest.

Sif får hver dag is på bagkoderne for at give seneskederne kold/varme chok, som nogen siger reparerer: en halv time hver dag, mens hun er i solarium. Bandager på bagben for natten. Koderne ser allerede flotte ud på bare en uge. Dvs. ikke hårde med væske i seneskederne. Hun har dog aldrig været varm eller hævet i koderne. Hun har blot væske i seneskeden siden jeg købt hende som 3 års. Det behøver ikke at have nogen betydning blot disse selvfølgelig ikke ændrer sig/forværres. Ved at scanne dem kan du følge med om der dannes irritation i seneskeden og hermed får seneskedebetændelse.

SIF har massør en gang hver 6. uge, Lissi fra Mind my Horse. Hun skridtes 1 time på tur, asfalt hver dag og self renses hove og strigles hun. Hun er løs i ridehallen halv time 2 x om dagen og her skal self holdes øje med, at hun ikke løber, da hun helst skal give kroppen ro til at hele fibersprængningerne.

Mig self. Ja jeg prøver også at hele. Ro er ikke aktuel 100 %, når man er selvstændig.

For at holde sig i form som eliteudøver hest eller menneske skal der strækkes ud. Her mine øvelser

Desuden har jeg lavet et gymnastikprogram, der er kombineret af yoga og strækøvelser for lår, læn, ryg, nakke til mig fremover i min dagligdag. Nogle øvelser kan laves stående eller på stolen udenfor. Jeg tror, at vi ryttere vil have godt af at følge sådan et program. Jeg har bestemt, at jeg skal lave mindst 5 af øvelserne hver dag. 3 x 12 gentagelse af hver. I mine unge dage var jeg jo gymnast og svømmer på konkurrenceplan og der lavede vi mange af disse øvelser. I badminton lavede vi også en del strækøvelser, som jeg kan bruge til mit nye program. VILJE

Foruden skader så har jeg fået ny sponsor og Rasmine er stadig hestepige her ved os. Vi har stalden fyldt med tilridningsheste. Det vil jeg også forsøge at lave et blogindlæg om, inden året er omme. Tilridningsemnet skal dog deles op i flere indlæg, så I ikke kører sur i bagsky, personligheder, flugt- og vanedyr, dominans, lederskab, hestehvisker, tilridning med tillid, opdragelse uden vold…som tilridning er…

Tak fordi DU læser med – DU er en af grundene til, at jeg skriver.

Sif har selvfølgelig sin egen playliste, hvor DU kan se hende i aktion fra 3 år og op til nu

 

God weekend. Min består af is og ro og skridttur på mine bedste heste